De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen. 

De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over hoe broeder Anne mensen inspireerde betrokken te raken bij Open Doors. Die vele bemoedigingen hebben ons goedgedaan. Dat zo veel mensen blijvend geïnspireerd willen worden, heeft ons toch een beetje verrast”, aldus medewerker van het eerste uur bij Open Doors, Klaas Muurling.  

In de serie komt Anne van der Bijl als het ware zelf aan het woord, met quotes, in video- en geluidsfragmenten. “Als we hopen op een verandering in de wereld, dan moet die verandering in onszelf beginnen”, zei hij regelmatig. Met zijn uitgesproken en soms tegendraadse standpunten blijkt de gewezen Bijbelsmokkelaar nog veel mensen aan te spreken. 

Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de mail serie.