Vietnamese weduwe gemolesteerd na bekering" />

Vietnamese weduwe gemolesteerd na bekering

Vietnamese weduwe

Foom (40)*, een christelijke weduwe in Vietnam, heeft rugletsel opgelopen toen ze werd aangereden door een brommer terwijl ze van de kerk naar huis liep. De dader was haar buurman en dezelfde persoon die haar in elkaar heeft geslagen na haar bekering in 2019.

De predikant van Foom heeft het incident gerapporteerd bij de lokale autoriteiten en hen gevraagd actie te ondernemen. Hij vermoedt dat er opzet in het spel was bij de aanrijding. De buurman heeft er namelijk herhaaldelijk op aangedrongen bij Foom en haar kinderen om niet langer naar de kerk te gaan, hun nieuwe geloof af te zweren en terug te keren naar hun oorspronkelijke (animistische) Hmong-geloof. Foom heeft dit keer op keer geweigerd.

De autoriteiten gaven in reactie op de aanklacht het volgende antwoord: “We hebben deze vrouw al gewaarschuwd terug te keren naar het Hmong-geloof, maar ze heeft niet geluisterd naar onze raad.” De dominee van Foom liet weten dat vanwege deze instelling van de autoriteiten, de dader nog steeds vrijuit gaat na zijn mishandelingen. “Lokale autoriteiten vertellen dat iedereen die zich bekeert tot het christelijke geloof, risico loopt op eenzelfde lot als Foom. Als je de goden van de Hmong niet meer eert, word je gestraft. God kan deze mensen niet meer redden.” Dorpelingen zijn nu bang om zich te bekeren.

Hulp

Als gevolg van haar verwondingen kon Foom, met de hulp van lokale Open Doors-partners, een operatie ondergaan in het ziekenhuis. Ze is nu bezig met een revalidatietraject in een ziekenhuis in Noord-Vietnam. Lokale kerkgenoten ontfermen zich over haar jonge kinderen. “Haar gezin is kostbaar voor onze kerkgemeenschap. Ze is weduwe. Door haar schamele inkomen is haar dagelijks levensonderhoud sowieso een uitdaging. Maar ondanks haar vervolging is Foom altijd trouw gebleven aan de kerk.  We moedigen haar aan om de Here God te blijven vertrouwen. Hij is de enige die haar nieuwe kracht en herstel kan geven.”

*Om veiligheidsredenen is de naam veranderd.

Gebedspunten

  • Dank God voor de ziekenhuisingreep. Voor de operatie was Foom verlamd en kon ze alleen maar met hulp van anderen bewegen. Bid voor een voorspoedig herstel.
  • Bid dat de dader voor zijn daden gestraft wordt. Bid dat de lokale autoriteiten hieraan meewerken en dat zij, evenals de dader, een verandering van hart zullen meemaken.
  • Bid dat Foom ondanks alles haar geloof trouw zal blijven.
  • Bid voor de kinderen van Foom en de consequenties voor hen. Al voor het incident konden ze door geldgebrek niet langer naar school. Foom maakt zich zorgen over hun toekomst.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Huis in Vietnam 15 juni 2023

Verstoring viering wijst op hardere houding Vietnam

Lokale politieagenten en autoriteiten hebben in maart een priester onder druk gezet om een katholieke mis in een dorp in de centrale hooglanden van Vietnam te stoppen. Beelden daarvan kwamen deze week via social media naar buiten.  Vietnam haalt tegenover kerken de teugels strakker aan. Zo heeft de Vietnamese regering een wet aangenomen die kerken verplicht activiteiten te laten registreren. Zonder vergunning zijn samenkomsten illegaal en kan de overheid ingrijpen. […]

Lees meer
Vietnam verkeer 7 juni 2021

Kerk in Vietnam aangepakt om verspreiding coronavirus

Vietnam heeft te maken met een nieuwe uitbraak van Covid-19. Dagelijks registreert het land honderden nieuwe besmettingen. In enkele gevallen krijgen kerken daarvan de schuld. Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon), de grootste stad van het land, is volledig in lockdown. Ook andere gebieden zijn volledig afgesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In de tweede helft van mei gold er een verbod op bijeenkomsten van meer […]

Lees meer
Vietnam 9 oktober 2020

Vietnamese christenen uitgesloten van noodhulp

“Jullie zijn christenen, jullie God moet maar voor jullie zorgen.” Dat werd tegen achttien christelijke gezinnen in Vietnam gezegd toen ze de overheid om hulp vroegen. Vanwege de coronacrisis hebben ze namelijk geen werk meer en kunnen ze hun gezinnen niet meer onderhouden. Bekijk de vlog en ontdek wat Sietse hierover vertelt.         Gebeds- en dankpunten Lokale partners van Open Doors gaven de Vietnamese christenen de noodhulp […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven