Bij een aanval op een dorp in Burkina Faso zijn zeven mensen om het leven gebracht. De voorganger van de plaatselijke Apostolische Kerk, Jonas Yaro (39), was een van hen. Naast Yaro is van één slachtoffer bevestigd dat het om een christen gaat, de identiteit van de anderen is nog onbekend. 

Op donderdag 25 mei vielen jihadisten het dorp Molokadou binnen. “De daders omsingelden het dorp en schoten in de lucht om paniek te zaaien. Daarna gingen ze een gebouw binnen waar ze twee mensen doodden”, vertelde een lokale kerkleider aan veldpartners van Open Doors. Een derde persoon wist te ontsnappen, waarna hij naar voorganger Yaro ging. De jihadisten achtervolgden hem. Zowel de jongeman als de voorganger werd doodgeschoten. Yaro diende acht jaar lang in de Apostolische Kerk in het dorp. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter. 

Onrust groeit

Het is de tweede keer in korte tijd dat een kerkleider in Burkina Faso door jihadisten is vermoord. Eerder deze maand werd Antoine Kouma Ouedraogo om het leven gebracht. Hij was voorganger van een kerk in het dorpje Silmidougou. Bij de aanval kwamen nog twee christenen om. 

Door de groeiende macht van jihadistische groeperingen neemt de onrust toe in het land. De toenemende onveiligheid heeft ertoe geleid mensen massaal vluchten. Veel dorpen in het noorden van Burkina Faso zijn verlaten. Het land staat op de 23e plaats van de Ranglijst Christenvervolging.