Zestien Syrische kerken helpen slachtoffers aardbeving

Mensen bieden hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Syrië

Open Doors breidt haar hulp aan kerken die overlevenden van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië helpen uit. Ten minste zestien kerken in Noord-Syrië vangen vele slachtoffers op, waarbij nauw wordt samengewerkt met andere hulporganisaties.

De omvang van de ramp is immens. Er zijn meer dan 33.000 mensenlevens te betreuren en de hoop dat er nog overlevenden onder het puin gevonden worden is miniem. Daarnaast zijn er zeker 80.000 gewonden, terwijl de medische zorg niet is opgewassen tegen dat enorme aantal. Miljoenen Turken en Syriërs zijn in één klap dakloos geworden.

Hoop

In die situatie spelen Syrische kerken als ‘centrum van hoop’ een cruciale rol. Zij verschaffen onderdak aan veel mensen die geen huis meer hebben en nergens kunnen overnachten. Ook helpen kerken met dekens, voedsel en basale traumazorg. Voor de traumazorg zijn de beste afgestudeerden van het Open Doors Trauma School-programma geselecteerd, zodat slachtoffers professionele ondersteuning krijgen.

Naast de hulp via lokale kerken heeft Open Doors de krachten gebundeld met enkele christelijke hulporganisaties ter plekke. De organisatie roept tevens op tot gebed voor de miljoenen getroffen mensen in de regio en voor de hulpverleners.

Jezus laten zien

Directeur Maarten Dees vertelt: “In een recent telefoongesprek met een medewerker vanuit Aleppo, trof het me dat ondanks hun vermoeidheid de medewerkers een enorme verbondenheid en kracht ervaren. Een van de mensen daar sprak haar hartenwens uit, namelijk dat door haar spreken en handelen de mensen die de kerk binnenkomen de Heer Jezus zullen ontmoeten.” Bid je mee om dat wonder?

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Verwoesting in Aleppo na de aardbeving 5 februari 2024

‘Psychisch hebben we nog steeds littekens’ 

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die precies een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. De hulp was een ‘blessing in disguise’, die van de ramp toch ook een zegen maakte. Maar niet voor iedereen.  Hoewel vrijwel alle herstelwerkzaamheden een groot succes waren voor veel christelijke gezinnen in […]

Lees meer
Na de aardbeving herstellen Syriers hun huizen weer 3 februari 2024

‘Niet te geloven hoe mooi ons huis weer is’

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. Het was een ‘blessing in disguise’ die van de ramp toch een zegen maakte. “We konden niet geloven dat ons huis op een dag weer net zo mooi zou zijn als nu”, zegt Tony […]

Lees meer
Na de aardbeving werden veel Syrische huizen weer hersteld 1 februari 2024

‘De kerk was Gods hand op aarde’ 

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. Het was een ‘blessing in disguise’ die van de ramp toch een zegen maakte. Het gezin van Riad ervoer dat de kerk “Gods hand op aarde” is.   In de donkere, smalle straten van Aleppo, […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven