“Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee; wanneer één lichaamsdeel met respect behandeld wordt, delen alle andere in die vreugde.”

Deze tekst staat in 1 Korintiërs 12:26. Heb jij er wel eens bij stilgestaan dat jij onderdeel bent van dit Lichaam van Christus? En je bent niet de enige… je hebt miljoenen broers en zussen wereldwijd! Maar hiervan worden er ruim 360 miljoen (!) vervolgd.

Vervolging.. wat is dat?

Het straffen van christenen om hun geloof in de Here Jezus heet christenvervolging. Dit gebeurt op verschillende manieren. Sommige christenen mogen niet praten over hun geloof. Soms mogen ze geen opleiding volgen of met anderen omgaan omdat ze christen zijn. Andere vormen van christenvervolging zijn marteling, verstoting uit dorpen of zelfs moord. Veel christenen die vervolgd worden, vluchten dan ook of geloven in het diepste geheim.

NIEUW! Shockwave

Speciaal voor tieners van 12 tot en met 18 jaar heeft Open Doors Shockwave ontwikkeld. Dit jaar met het thema Invisible.

Leer in twee avonden meer over vervolging, waarom bidden belangrijk is en hoe krachtig jouw gebed is! Jeugdleiders kunnen het Shockwave-pakket gratis bestellen. In het pakket vinden ze alle materialen die nodig zijn om dit thema te behandelen met een groep tieners.

Wat kun je doen voor vervolgde christenen?

Wil je in actie komen voor de vervolgde kerk? Je kunt verschillende dingen doen.

  • Organiseer Shockwave voor jouw tienergroep en leer meer over de kracht van gebed. Shockwave werd speciaal ontwikkeld voor tieners (12 tot 18 jaar) in samenwerking met YNGbelieve!
  • Bid! Volg voor input bijvoorbeeld onze wekelijkse vlog.
  • Organiseer een Geheime Kerk-dienst en ontdek hoe het is om als vervolgde christenen samen te komen.
  • Ga op reis naar de vervolgde kerk. Wist je dat Open Doors speciale jongerenreizen organiseert? Ontmoet jouw vervolgde broers en zussen en hoor hun verhalen.
  • Stuur online een bemoediging naar iemand die vervolgd wordt.
  • Download de Open Doors GebedsApp en ontvang elke dag een punt om voor te bidden op je telefoon.
  • Kom naar het Open Doors Bezoekerscentrum en leer de vervolgde kerk beter kennen!
Open Doors Bezoekerscentrum

Over het bezoekerscentrum

Hoe gevaarlijk was het om in de jaren ‘70 Bijbels te smokkelen naar Oost-Europa en Rusland?
Hoe beleven Noord-Koreanen in het geheim hun geloof?

Breng met catechisatie, jeugdvereniging of je tienerkring een bezoek aan het Open Doors Bezoekerscentrum in Ermelo en ontdek meer over ons werk. Wat doet Open Doors en wat kunnen we eigenlijk leren van vervolgde christenen? Bekijk video’s, trek kasten open, luister naar verhalen en ontdek het zelf!

Aan jou de keus!

In Nederland is er vrijheid van godsdienstuiting, iets wat in onze Grondwet staat. Maar dat is dus niet overal zo. Wat zou jij doen als je moest kiezen?