“Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee; wanneer één lichaamsdeel met respect behandeld wordt, delen alle andere in die vreugde.”

Deze tekst staat in 1 Korintiërs 12:26. Heb jij er wel eens bij stilgestaan dat jij onderdeel bent van dit Lichaam van Christus? En je bent niet de enige… je hebt miljoenen broers en zussen wereldwijd! Maar hiervan worden er ruim 260 miljoen (!) vervolgd.

Vervolging.. wat is dat?

Het straffen van christenen om hun geloof in de Here Jezus heet christenvervolging. Dit gebeurt op verschillende manieren. Sommige christenen mogen niet praten over hun geloof. Soms mogen ze geen opleiding volgen of met anderen omgaan omdat ze christen zijn. Andere vormen van christenvervolging zijn marteling, verstoting uit dorpen of zelfs moord. Veel christenen die vervolgd worden, vluchten dan ook of geloven in het diepste geheim.

In Nederland is er vrijheid van godsdienstuiting, iets wat in onze Grondwet staat. Maar dat is dus niet overal zo. Wat zou jij doen als je moest kiezen?

Wat kun je doen?

Wil je in actie komen voor de vervolgde kerk? Je kunt verschillende dingen doen.

  • Bid! Volg voor input bijvoorbeeld onze wekelijkse vlog.
  • Organiseer een Geheime Kerk-dienst en ontdek hoe het is om als vervolgde christenen samen te komen.
  • Ga op reis naar de vervolgde kerk. Wist je dat Open Doors speciale jongerenreizen organiseert? Ontmoet jouw vervolgde broers en zussen en hoor hun verhalen.
  • Stuur online een bemoediging naar iemand die vervolgd wordt.
  • Download de Open Doors GebedsApp en ontvang elke dag een punt om voor te bidden op je telefoon.

Zoek je mensen van jouw leeftijd die ook nadenken over geloven in deze tijd? Kijk eens op de website van EO BEAM, Huis van Belle of Navigators!