Jongeren op reis voor Open Doors samen met lokale christenen

Jongeren­reizen

Je wilt wel op reis naar de vervolgde kerk, maar het liefst met jongeren van je eigen leeftijd. Dat kan! Open Doors biedt speciale reizen aan voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar.

Tijdens een jongerenreis ontmoet je leeftijdsgenoten die te maken hebben met christenvervolging. Hoe getuigen zij in een omgeving die niks van Jezus wil weten? Hoe houden zij vast aan hun geloof in Jezus terwijl ze moeilijk aan een baan kunnen komen, gediscrimineerd worden op school of soms zelfs door hun familie verstoten zijn?  

Video

Ga jij mee op reis?

Je kunt met Open Doors op reis naar verschillende landen in het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Waar het kan, ontmoet je vervolgde christenen. Als dat vanwege veiligheidsrisico’s niet gaat, reis je door het land en bid je voor je vervolgde broers en zussen, de regering en andere thema’s die spelen in dat land. 

Ga mee

Waar reis jij met Open Doors naartoe?

Mannen en vrouwen zittend op kamelen

Juli 2024

Jongerenreis
Egypte

Hoe gaan jouw leeftijdsgenoten om met de druk vanuit hun familie en vrienden om terug te keren naar de islam? Hoe houden zij vast aan hun geloof in de Here Jezus? Je hoort het van de jongeren die je tijdens deze reis naar Egypte ontmoet. Over deze reis VertrekmaandJuli 2024 Aantal dagen8 dagen Aantal reizigers8 tot maximaal 15 Aanmelden mogelijk tot6 mei 2024 Leeftijdscategorie18 t/m 25 jaar Mocht je iets […]

Jongeren in Indonesië

Augustus 2024

Jongerenreis
Indonesië

Word jij warm van cultuur snuiven in Indonesië en indrukwekkende ontmoetingen met moslimbekeerlingen? Tijdens deze jongerenreis ga je op pad, ontdek je het land en bid je samen met Indonesische christenen. Een reis die je niet snel zal vergeten! Over deze reis VertrekmaandJuli 2024 Aantal dagen9 dagen Aantal reizigers6 tot maximaal 10 Aanmelden mogelijk tot15 juni 2024 Leeftijdscategorie18 t/m 25 jaar Mocht je iets jonger of ouder zijn, neem dan […]

Veelgestelde vragen

Waarom reist Open Doors naar de vervolgde kerk?

Een reis naar een land waar christenen worden vervolgd, heeft grote impact. Anne van der Bijl begon daar al mee in 1955. Tijdens zijn allereerste reis naar Polen vroeg hij zich af hoe hij de vervolgde christenen daar kon bemoedigen. Eenmaal aangekomen, ontvingen ze hem, huilend van blijdschap en met de woorden: “Anne, jouw aanwezigheid hier betekent meer dan tien van de beste preken bij elkaar.” Nog steeds organiseert Open Doors reizen voor gewone mensen die, net als Anne, verlangen naar Jezus en bereid zijn om te gaan. Jouw aanwezigheid wordt door vervolgde broers en zussen als erg bemoedigend ervaren. De wetenschap dat ze niet alleen staan, maar dat er een familie voor hen bid, maakt een groot verschil.  

Daarnaast maakt de reis niet alleen een groot verschil voor hen, maar ook in jouw eigen leven. Je ziet met eigen ogen wat vervolging met christenen doet. De indrukwekkende ontmoetingen en getuigenissen sporen je aan om toegewijd te leven voor de Here Jezus en betrokken te zijn op de vervolgde kerk. Een reis naar de vervolgde kerk vergeet je niet snel!  

Hoe verloopt het boekingsproces?

De reis van jouw keus gevonden? Klik op de reizenpagina op de knop “Boek deze reis”. Vervolgens kom je op de website van Livingstone, waar je je reis kunt boeken. Als het de eerste keer is dat je via Open Doors/Livingstone op reis gaat, moet je een boekersaccount aanmaken. Daarna kun je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen.

Bij het boeken moet je de contactgegevens van een referentie opgeven. Dit is bij voorkeur iemand met een leiderschapspositie uit je kerk (voorganger, jeugd- of kringleider). Als jouw aanmelding vanuit alle partijen akkoord is, ontvang je een bevestiging van jouw deelname aan de reis per e-mail. Daarna doe je een aanbetaling van de reissom en kunnen de voorbereidingen beginnen!

Hoe weet ik dat mijn aanmelding definitief is?

Je bent definitief aangemeldt voor de reis als alle partijen een akkoord hebben gegeven op jouw aanmelding. Je ontvangt een bevestiging van je deelname aan de reis per e-mail. Let op: dit kan enkele dagen duren. Uiteraard is elke reis onder voorbehoud van toestemming van de overheid.

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven