Man op boot Malediven

Veelgestel­de vragen over reizen

De antwoorden op veelgestelde vragen over de Open Doors reizen hebben we voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!  

Waarom reist Open Doors naar de vervolgde kerk?  

Een reis naar een land waar christenen worden vervolgd, heeft grote impact. Anne van der Bijl begon daar al mee in 1955. Tijdens zijn allereerste reis naar Polen vroeg hij zich af hoe hij de vervolgde christenen daar kon bemoedigen. Eenmaal aangekomen, ontvingen ze hem, huilend van blijdschap en met de woorden: “Anne, jouw aanwezigheid hier betekent meer dan tien van de beste preken bij elkaar.” Nog steeds organiseert Open Doors reizen voor gewone mensen die, net als Anne, verlangen naar Jezus en bereid zijn om te gaan. Jouw aanwezigheid wordt door vervolgde broers en zussen als erg bemoedigend ervaren. De wetenschap dat ze niet alleen staan, maar dat er een familie voor hen bid, maakt een groot verschil.  

Daarnaast maakt de reis niet alleen een groot verschil voor hen, maar ook in jouw eigen leven. Je ziet met eigen ogen wat vervolging met christenen doet. De indrukwekkende ontmoetingen en getuigenissen sporen je aan om toegewijd te leven voor de Here Jezus en betrokken te zijn op de vervolgde kerk. Een reis naar de vervolgde kerk vergeet je niet snel!  

Hoe verloopt het boekingsproces?   

De reis van jouw keus gevonden? Klik op de reizenpagina op de knop “Boek deze reis”. Vervolgens kom je op de website van Livingstone, waar je je reis kunt boeken. Als het de eerste keer is dat je via Open Doors/Livingstone op reis gaat, moet je een boekersaccount aanmaken. Daarna kun je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen. 

Bij het boeken moet je de contactgegevens van een referentie opgeven. Dit is bij voorkeur iemand met een leiderschapspositie uit je kerk (voorganger, jeugd- of kringleider). Als jouw aanmelding vanuit alle partijen akkoord is, ontvang je een bevestiging van jouw deelname aan de reis per e-mail. Daarna doe je een aanbetaling van de reissom en kunnen de voorbereidingen beginnen!

Wanneer is mijn aanmelding voor een reis definitief?   

Je bent definitief aangemeldt voor de reis als alle partijen een akkoord hebben gegeven op jouw aanmelding. Je ontvangt een bevestiging van je deelname aan de reis per e-mail. Let op: dit kan enkele dagen duren. Uiteraard is elke reis onder voorbehoud van toestemming van de overheid.  

Wat is er wel en niet inbegrepen bij de prijs van de reis?   

Per reis staat duidelijk vermeld wat er wel of niet is inbegrepen bij de prijs. De prijs van de reizen is gebaseerd op halfpension. Voor de drankjes, lunches en fooien komt er gemiddeld 15-20 euro per dag bij. Daarnaast dien je zelf een geldig paspoort, vaccinaties en een visum te regelen.

Is het belangrijk om goed Engels te kunnen spreken?  

Voor de reizen waar ontmoetingen onderdeel zijn van het programma is het noodzakelijk dat reizigers de Engelse taal (enigszins) beheersen. Lokale christenen spreken vaak Engels en het is niet vanzelfsprekend dat de gesprekken naar het Nederlands worden vertaald. 

Hoe ziet het programma van een reis er uit?  

Gebed en ontmoeting staan centraal tijdens iedere reis. Dit wordt afgewisseld met toeristische activiteiten. Soms is het vanwege de veiligheid niet mogelijk om lokale christenen te ontmoeten, dan trek je biddend rond. De informatie op de website over iedere reis geeft een indicatie van het beoogde programma.

Als je je aanmeldt voor een reis, wordt je een paar weken van te voren uitgenodigd voor een voorbereidingsavond. Tijdens deze avond vertellen we je meer over het programma, wat je kan verwachten en welke voorbereidingen je moet treffen.  

Is het wel veilig om te reizen naar landen waar christenvervolging is?  

In geen geval wil Open Doors de veiligheid van jou, die van lokale christenen of van Open Doors-projecten in gevaar brengen. Je kan er van uit gaan dat er met uiterste voorzichtigheid een programma wordt samengesteld en dat reisbestemmingen zorgvuldig zijn gekozen. Vooraf aan de reis krijg je dan ook uitgebreide veiligheidsinstructies.  

Wordt er tijdens een reis rekening gehouden met de zondagsrust? 

In het reisschema wordt er geprobeerd om niet op zondag te reizen, maar helaas kunnen we dit niet garanderen. Van iedere reiziger wordt hierin enige flexibiliteit verwacht.  

Moet ik zelf een verzekering afsluiten?  

Voor alle Open Doors-reizen is een reisverzekering verplicht voor het geval je ziek wordt tijdens de reis of bijvoorbeeld je bagage verliest. Bij het boeken en betalen van je reis sluit je deze automatisch af. Als reiziger val je onder de collectieve reisverzekering van Livingstone bij Alliance. Heb je zelf al een doorlopende reisverzekering? Controleer dan of deze verzekering werelddekking biedt en in welke mate eventuele medische kosten worden vergoed. 

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar als je deze wil afsluiten, moet dat binnen 7 dagen nadat je een bevestiging van deelname van ons hebt ontvangen. Met deze verzekering zijn de kosten gedekt als je onverhoopt de reis moet annuleren vanwege ziekte of overlijden. 

Kan ik een eenpersoonskamer krijgen?  

Het is in principe de bedoeling dat je een kamer deelt met een andere reiziger. Als je een goede reden hebt, is het mogelijk om tegen een meerprijs een eenpersoonskamer te boeken. De prijs hiervoor verschilt per land. 

Wat moet ik zelf allemaal regelen? 

Check alvast welke vaccinaties je nodig hebt. Wil je een annuleringsverzekering afsluiten? Doe dit binnen zeven dagen nadat je de reis hebt geboekt.

Enkele weken voordat de reis plaatsvindt, wordt je uitgenodigd voor een voorbereidingsavond. Tijdens deze avond:

– ontmoet je de groep en de reisleider.
– vertellen we jou wat je zelf moet regelen.
– krijg je een inkijkje in het programma.
– ontvang je instructies voor de reis (veiligheidsinstructies, kledingvoorschriften, regelen visum etc.).
– gaan we dieper in op de geestelijke voorbereiding.

Man op boot Malediven

Ga mee op reis met Open Doors

Maak een reis die je leven verandert en ontmoet je vervolgde broers en zussen.

Bekijk het aanbod
Jongeren op reis voor Open Doors samen met lokale christenen

Open Doors Jongerenreizen

Je wilt wel op reis naar de vervolgde kerk, maar het liefst met jongeren van je eigen leeftijd. Dat kan! Open Doors biedt speciale reizen aan voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Tijdens een jongerenreis ontmoet je leeftijdsgenoten die te maken hebben met christenvervolging. Hoe getuigen zij in een omgeving die niks van Jezus wil weten? Hoe houden zij vast aan hun geloof in Jezus terwijl ze […]

Ga mee op jongerenreis
Geheime kerkdienst in Afrika

Virtuele reizen

Al dertig jaar reist Open Doors naar de vervolgde kerk om vervolgde broers en zussen te bemoedigen. Hoe ziet zo’n reis er eigenlijk uit? Ontdek het tijdens een van onze virtuele reizen en reis mee vanuit je luie stoel. Benodigdheden? Een werkende internetverbinding, twee uurtjes van je tijd, een dosis nieuwsgierigheid en een hart voor de wereldwijde kerk. het programma Tijdens een virtuele reis ontdek je hoe christenen leven in […]

Beleef online reizen
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven