Reizende mensen Filipijnen

SEPA

Sinds 1 februari 2014 verloopt het Nederlandse betalingsverkeer volgens nieuwe Europese richtlijnen. Vanwege de invoering van één Europese betaalmarkt heeft iedereen een internationaal bankrekeningnummer (IBAN) gekregen. Deze betaalmarkt wordt ook wel Single Euro Payments Area (SEPA) genoemd. Onderstaande vragen en antwoorden geven inzicht in wat er is veranderd.

Veelgestelde vragen over SEPA

Ik betaal per automatische incasso. Wat verandert er voor mij?

Jouw huidige machtiging voor automatische incasso, die je aan Open Doors hebt gegeven, blijft van kracht. Deze machtiging krijgt een uniek machtigingskenmerk. Dit kenmerk kunt je terugvinden in de omschrijving van de incasso op jouw bankafschriften.

Jaarlijks ontvang je van ons per brief een vooraankondiging met de data waarop de incasso’s van Open Doors zullen plaatsvinden.

Kan ik nog steeds een machtiging afgeven aan Open Doors?

Nieuwe machtigingsformulieren zullen er iets anders uitzien. Net als bij de acceptgiro vul je niet langer jouw oude rekeningnummer in, maar je IBAN. Voor nieuwe incasso’s geldt een standaard terugboekingstermijn van 56 dagen.

Waar moet ik op letten bij het invullen van een acceptgiro?

Op de nieuwe acceptgiro vul je niet meer jouw oude rekeningnummer in, maar je IBAN-nummer. Het IBAN van Open Doors is al op de acceptgiro gedrukt.

Let op: oude euro-acceptgiro’s worden niet langer door jouw bank verwerkt. Bovenaan een nieuwe acceptgiro staat ‘Acceptgiro’, op een oude acceptgiro staat ‘euro-acceptgiro’.

Waar moet ik rekening mee houden bij overboekingen en internetbankieren?

Het oude gironummer (7733) van Open Doors is omgezet naar IBAN. Gebruik voor het overmaken van een gift het IBAN van Open Doors: NL08 INGB 0000 007733.

Wat doet Open Doors als incasseren niet lukt?

Als bij eenmalige machtiging het afgesproken bedrag niet kan worden geïncasseerd, dan nemen wij contact met je op. Mocht het incasseren niet lukken bij een structurele machtiging, dan proberen wij het bedrag twee weken later opnieuw bij jouw bank te incasseren.

Wat is het IBAN-nummer van Open Doors?

– Het IBAN van Open Doors is: NL08 INGB 0000 007733.
– Voor overboekingen vanuit het buitenland is de identificatiecode van de bank (BIC):
INGBNL2A.

Zijn iDEAL-overschrijvingen nog steeds mogelijk?

Je kunt iDEAL blijven gebruiken voor het geven van giften via internet. Voorlopig is het nog alleen binnen Nederland mogelijk om met iDEAL te betalen.

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven