Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Zit jouw droombaan tussen de vacatures van Open Doors en heb je je sollicitatie verstuurd? Geweldig dat jij je met jouw talent en ervaring wilt inzetten voor de vervolgde kerk!   

Zo werkt het!

De Stappen

Na het versturen van je motivatiebrief en CV gaat de sollicitatieprocedure als volgt.

1

Bevestiging van je sollicitatie

Je ontvangt een bevestiging van je sollicitatie via e-mail. 

We kijken in hoeverre jouw motivatie, kennis en ervaring overeenkomen met wat we zoeken voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Binnen een week ontvang je een e-mail of telefoontje van ons. Je hoort of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.  

2

Eerste kennismakingsgesprek

Word je uitgenodigd, dan ga je in gesprek met twee medewerkers van Open Doors. Zij horen graag meer over jouw achtergrond en interesses, wat je aanspreekt in de functie en waarom je voor de vervolgde kerk aan de slag wilt. Uiteraard krijg jij ook volop gelegenheid om je vragen te stellen.  

3

Een tweede gesprek

Is het kennismakingsgesprek zowel bij jou als bij ons goed bevallen? Dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek met twee andere collega’s. In dit gesprek gaat het nog specifieker over de inhoud van de functie waarop je hebt gesolliciteerd en de samenstelling van het team. Stel vooral vragen, zodat je zelf ook een goed beeld krijgt van de organisatie en het werk dat je mogelijk gaat doen.  

4

Arbeidsvoorwaarden afstemmen 

Loopt dit tweede gesprek ook goed en zien wij een match voor de functie? Dan verwelkomen we je graag als nieuwe collega en volgt een arbeidsvoorwaardengesprek.  

Het arbeidsvoorwaardengesprek voer je meestal met de HR-manager. Jullie maken afspraken over onder meer het aantal uren dat je gaat werken, je werkdagen en het salaris. 

Aan de slag!

Stem je in met de arbeidsvoorwaarden, dan maken we je contract gereed. Je krijgt dit digitaal toegestuurd voor ondertekening, samen met ons Medewerkershandboek. Ook doen we een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag. 

Al voordat je je eerste werkdag hebt, stellen we je voor op ons interne Portaal met een door jou geschreven introductie van jezelf en een foto. Natuurlijk word je als nieuwe medewerker goed ingewerkt en kun je met vragen altijd bij een collega terecht.  

Open Doors werknemers in een overleg

Werken bij
Open Doors

Wil jij de vervolgde kerk steunen met je talent? Of het nu is in een betaalde functie, vrijwilligerswerk of stage: jouw inzet is waardevol voor vervolgde christenen. In je werk bij Open Doors geef je handen en voeten aan je geloof en raak je betrokken bij het wereldwijde Lichaam van Christus.

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven