Ambassa­deurs stellen zich voor

Christenvervolging een ver-van-je-bed-show? Volgens ambassadeurs van Open Doors is dat zeker niet het geval. Zij zetten zich in om Nederlandse en Vlaamse christenen te verbinden met vervolgde broers en zussen. Zo vormen we wereldwijd samen het lichaam van Christus en zijn we wereldwijd één familie!

Ambassadeurs zetten zich hier ieder op hun eigen manier voor in, in hun eigen omgeving. Wil je weten waarom mensen ambassadeur zijn en hoe ze die taak vormgeven? Een paar ambassadeurs stellen zich graag aan je voor.  

Reinard van Panhuis

“Toen ik voor de eerste keer op een Open Doors-dag kwam, werd ik diep geraakt door de verhalen van mijn vervolgde broers en zussen. De bewogenheid en passie voor hen is nooit meer weggegaan. De verhalen raken mij elke keer weer. Nadat ik op reis ben geweest met de Muskathlon naar Irak, zocht ik naar mogelijkheden om me actief in te zetten voor de vervolgde kerk.  

Samen met anderen organiseer ik nu elk jaar de Nacht van Gebed in mijn eigen woonplaats, verzorg ik een toffe jeugdavond en verspreid ik elke twee maanden het Open Doors Magazine. Ik merk dat door het werk als ambassadeur, de bewustwording, het gebed en de aandacht voor de vervolgde broers en zussen toeneemt.”

Klaas Boeve 

“Meer dan veertig jaar geleden is mijn belangstelling voor het werk van Open Doors gewekt. Bij mijn moeder lagen altijd krantjes over de vervolgde kerk op tafel. Op gegeven moment vroeg ik meer aandacht in onze gemeente voor het werk van Open Doors. Zo werd ik ambassadeur.  

Ik vraag steeds weer aandacht voor de vervolgde kerk.

Waarom? Ik weet me verbonden met al mijn broers en zussen (360 miljoen). Ik denk dan aan de Bijbeltekst in 1 Korintiërs 12:26: “Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee; wanneer één lichaamsdeel met respect behandeld wordt, delen alle andere in die vreugde.”

Daarom vraag ik steeds weer aandacht voor de vervolgde kerk bij jong en oud in onze PKN-gemeente. Het is een ‘strijd’ om dit vol te houden, maar ik houd me hieraan vast: “Maar in dit alles zijn (zij en) wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad.” (Romeinen 8:37).”

Alrei Vos

“Ik heb Anne van der Bijl zelf nog gekend! Ik weet het nog goed, eind jaren ’50 ontmoette ik Anne voor het eerst. Hij was toen nog een jonge dertiger. Ik ging met hem mee naar de Molukse kampen op de Veluwe om daar aan Ambonezen het evangelie te verkondigen. Anne heeft toen al, maar ook later in zijn leven, een grote indruk op mij gemaakt. Voor mij was hij als oprichter van Open Doors een groot inspirator! Het is echt een voorrecht dat ik Anne van der Bijl heb mogen meemaken.

Anne leeft niet meer, maar ik mag als ambassadeur van Open Doors de vervolgde kerk onder de aandacht brengen. Dat doe ik binnen onze Hervormde Dorpskerk en de overige Protestantse kerken in Bleiswijk door berichten in kerkbladen te zetten en een gebedskring en Nacht van Gebed aan te voeren als belangrijke activiteit. Zo blijft de lijdende kerk en het werk dat Anne ooit begon onder de aandacht van de mensen!”

Alrei-Vos
Groep mensen die bidden

Word ambassadeur

Open Doors Ambassa­deurs Ben jij geraakt door de getuigenissen van vervolgde christenen? Mogen wat jou betreft nog veel meer mensen horen dat naar de kerk gaan op zondag voor miljoenen christenen in de wereld niet vanzelfsprekend is? Dat het kunnen lezen van de Bijbel, met je vrienden of familie praten over je geloof of een christelijk festival bezoeken een voorrecht is? Deel het verhaal van de vervolgde kerk door ambassadeur […]

Iets voor jou?
George Orfally

Veelgestelde vragen over ambassadeurs

Heb je een vraag over de taak van Open Doors-ambassadeurs? Hieronder vind je antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten via het contactformulier.  Veelgestelde vragen over ambassadeurs

Bekijk de vragen
Ji-ho luisterend naar de radio

Kerkenpakket

Wil je binnen jouw kerk of gemeente de vervolgde kerk onder de aandacht brengen? Dan kan bijvoorbeeld door een video te delen, te collecteren voor Open Doors of door een berichtje in het kerkblad of op social media te plaatsen. Het nieuwste kerkenpakket gaat over geheime radio-uitzendingen in Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld. Maar God doorbreekt alle grenzen, ook in Noord-Korea komen mensen tot geloof. Zij betalen een […]

Download het pakket
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven