Veelgestel­de vragen

Heb je een vraag over de taak van Open Doors-ambassadeurs? Hieronder vind je antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten via het contactformulier

Veelgestelde vragen over ambassadeurs

Wat kan ik doen als Open Doors ambassadeur? 

Er zijn veel verschillende manieren om aandacht te vragen voor vervolgde christenen in jouw omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld:

 – posters verspreiden om Open Doors-evenementen onder de aandacht te brengen. 
– een spreker van Open Doors uit te nodigen.  
– gratis materialen voor kinderen en jongeren verspreiden in je kerk.  
– mensen motiveren om met Open Doors op reis te gaan
– een stukje schrijven in het kerkblad of een video delen.  
– bij de diaconie aankaarten om Open Doors op te nemen in het collecterooster. 
– een kring- of jeugdavond te organiseren over vervolgde christenen. 
– een actie op touw zetten om geld in te zamelen voor een project van Open Doors
– een lokale Nacht van Gebed organiseren of met een groep de livestream van de Avond van Gebed kijken. 

Als je besluit ambassadeur te worden, krijg je elke twee maanden een speciale nieuwsbrief waarin staat wat je op dat moment kunt doen om vervolgde christenen een stem te geven in jouw omgeving.   

Hoeveel tijd vraagt het ambassadeurschap voor de vervolgde kerk?

Dat bepaal je helemaal zelf. Elke twee maanden ontvang je een nieuwsbrief voor ambassadeurs, waarin activiteiten en evenementen worden uitgelicht die op dat moment belangrijk zijn. Hoeveel uur je je inzet om dit vrijwilligerswerk te doen, is aan jou. Bid je met jouw gebedsgroep wekelijks voor het actuele gebedspunt dat Open Doors verspreidt? Heel erg fijn! Deel je nieuwsberichten van Open Doors in het kerkblad van jouw gemeente? Prima! Is het meer iets voor jou om één keer per jaar een Nacht van Gebed of een jongerenavond te organiseren? Ook goed!  

Voor Open Doors is het belangrijk dat vervolgde christenen een stem krijgen op zoveel mogelijk plekken in Nederland en Vlaanderen. Jij bent daarin een belangrijke schakel met alles wat je wilt doen voor de vervolgde kerk!

Wat biedt Open Doors mij als ik me aanmeld als ambassadeur? 

Open Doors wil jou als ambassadeur zo goed mogelijk voorzien van de informatie en materialen die je nodig hebt. Elke twee maanden ontvang je een nieuwsbrief speciaal voor ambassadeurs. Zo ontvang jij als ambassadeur: 

– verhalen uit de vervolgde kerk en achtergrondinformatie over evenementen, activiteiten en reizen 
– elk kwartaal een kerkenpakket met daarin een video, kindermateriaal, een kerkbladbericht en een concreet collectevoorstel. 
– toegang tot andere handige materialen, waaronder posters. 
– een uitnodiging voor ambassadeursavonden. Twee keer per jaar ben je welkom op het kantoor van Open Doors. Op die momenten bedanken we je voor je inzet als ambassadeurs, ontvang je de laatste ins en outs uit de vervolgde kerk en ontmoet je andere ambassadeurs.  

Om jou betrokken te houden bij de vervolgde kerk, organiseert Open Doors twee keer per jaar een inspirerende avond voor ambassadeurs. Hier hoor je alle ins en outs van het werk van Open Doors, kun je vragen stellen over activiteiten en ontmoet je andere ambassadeurs.   

Wat kan ik organiseren voor jongeren?  

Een activiteit of jeugdavond voor jongeren organiseren is gezellig en leerzaam. Verhalen over leeftijdsgenoten die worden vervolgd om hun geloof, zullen ze niet snel vergeten. Zo kun je bijvoorbeeld een toneelstuk, sponsorloop of Bijbelstudieavond organiseren.  Of speel het smokkelspel. Ook is het een aanrader om het Shockwave-pakket te gebruiken. Dit materialenpakket over Centraal-Azië is speciaal ontwikkeld om samen met jongeren te bidden voor de vervolgde kerk. Lijkt het je mooi om met een groep jongeren op stap te gaan? Organiseer een uitje naar het Open Doors Bezoekerscentrum of ga mee met een jongerenreis. 

Wat kan ik organiseren voor kinderen?  

Open Doors heeft verschillende materialen om op school, thuis of in de kerk kinderen te vertellen over de vervolgde kerk. Denk aan speciale kindervideo’s, kinderwerkpakketten of de Geheime Vrienden-envelop.  

Groep mensen die bidden

Word ambassadeur

Open Doors Ambassa­deurs Ben jij geraakt door de getuigenissen van vervolgde christenen? Mogen wat jou betreft nog veel meer mensen horen dat naar de kerk gaan op zondag voor miljoenen christenen in de wereld niet vanzelfsprekend is? Dat het kunnen lezen van de Bijbel, met je vrienden of familie praten over je geloof of een christelijk festival bezoeken een voorrecht is? Deel het verhaal van de vervolgde kerk door ambassadeur […]

Iets voor jou?
Meisje uit Libanon maakt hartvorm met haar handen

Ambassadeurs stellen zich voor

Christenvervolging een ver-van-je-bed-show? Volgens ambassadeurs van Open Doors is dat zeker niet het geval. Zij zetten zich in om Nederlandse en Vlaamse christenen te verbinden met vervolgde broers en zussen. Zo vormen we wereldwijd samen het lichaam van Christus en zijn we wereldwijd één familie! Ambassadeurs zetten zich hier ieder op hun eigen manier voor in, in hun eigen omgeving. Wil je weten waarom mensen ambassadeur zijn en hoe ze […]

Lees over hun ervaringen
Ji-ho luisterend naar de radio

Kerkenpakket

Wil je binnen jouw kerk of gemeente de vervolgde kerk onder de aandacht brengen? Dan kan bijvoorbeeld door een video te delen, te collecteren voor Open Doors of door een berichtje in het kerkblad of op social media te plaatsen. Het nieuwste kerkenpakket gaat over geheime radio-uitzendingen in Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld. Maar God doorbreekt alle grenzen, ook in Noord-Korea komen mensen tot geloof. Zij betalen een […]

Download het pakket
Scroll naar boven