Laat je inspireren

7 levenslessen van Anne

Anne van der Bijl liet zich in zijn missie voor de vervolgde kerk door niets en niemand tegenhouden. Als hij hoorde dat iets ‘onmogelijk’ is, dan werd hij juist gemotiveerd om de handen uit de mouwen te steken. Zijn visie en inspiratie van jaren terug is vaak verrassend relevant voor vandaag.

Benieuwd wat jij van zijn belangrijkste levenslessen kunt leren? Meld je dan hier aan voor deze gratis mailserie.

Anne van der Bijl levenslessen mailserie
Anne van der Bijl in het bos

Wie was Anne van der Bijl?

Anne van der Bijl (1928-2022) is de oprichter van Open Doors. Hij verwierf grote bekendheid als ‘Gods Smuggler’ (Gods smokkelaar) omdat hij miljoenen Bijbels smokkelde naar landen waar de Bijbel een verboden boek is.

In 1955 werd hij door God geroepen zich te gaan inzetten voor vervolgde christenen. De Bijbeltekst Openbaring 3:2 werd daarin leidend voor hem: ‘Wees wakker en versterk het overige, dat dreigde te sterven’. Dit werk zetten we, samen met onze wereldwijde achterban, door.

Anne van der Bijl is een inspiratiebron geworden voor vele mensen wereldwijd. Op deze pagina delen we graag een aantal van de mooiste dingen die hij achterlaat voor ons.

Nu in het Nederlands: Gods smokkelaar

Toen ik de doos Bijbels op tafel zette, keken Petroff en zijn vrouw met grote, nieuwsgierige ogen toe. ‘Wat is dat?’ vroeg Petroff. Ik opende de doos en haalde een Bijbel tevoorschijn. Die stopte ik in Petroffs trillende handen, en een andere in de handen van zijn vrouw.

Petroff sloot zijn ogen. Hij perste z’n lippen op elkaar om zijn emoties te bedwingen. Maar twee tranen rolden langzaam tussen zijn wimpers door en vielen op het boek in zijn handen.

Ontdek het bijzondere verhaal van Anne van der Bijl. internationale bestseller Gods Smuggler is nu vertaald naar het Nederlands.

Hij vertelt hoe hij opgroeide in een klein dorp, maar door Gods stem te volgen op de meest onverwachte plekken terechtkwam en grote wonderen meemaakte. Zijn radicale toewijding om het onmogelijke te doen, moedigen je aan om in geloof te wandelen.

Bestel jouw exemplaar

Ook als e-book en luisterboek beschikbaar.

Kom langs in ons
bezoekerscentrum!

Boek je ticket(s)

In Memoriam

“Elke deur is open om binnen te gaan om Christus bekend te maken, zolang je bereid bent om te gaan en je geen zorgen maakt of je wel terugkomt.”

Met deze uitspraak ging Anne van der Bijl op reis. Hij riskeerde zijn leven om Bijbels te smokkelen naar gebieden die afgesloten waren van de rest van de wereld. Zijn missie was gevaarlijk, vol geloof en doorspekt met wonderen. En ondanks de grote indruk die hij op velen heeft gemaakt, zei Anne over zichzelf: “Ik heb geen bijzondere gaven en ben helemaal geen bijzonder persoon”.

Ter nagedachtenis aan Anne van der Bijl hebben we een In Memoriam-magazine uitgebracht. Deze kun je hier gratis downloaden.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Op 18 november 2022 is in Harderwijk een herdenkingsdienst ter nagedachtenis van zijn leven en werk gehouden.