Kom jij in beweging voor 20.000 bijbels?

In Nederland hebben we gemiddeld zes Bijbels in huis. Maar in landen waar christenen vervolgd worden, is zo’n groot aantal niet gebruikelijk. Sterker nog, voor vervolgde christenen is het bezit van een Bijbel van onschatbare waarde. Steeds meer mensen die (in het geheim) over Jezus horen zijn op zoek naar een Bijbel. Help jij mee om de vervolgde kerk van 20.000 Bijbels te voorzien? 

Doe mee aan de Muskathlon@home op zaterdag 24 juni 2023, zamel geld in en wandel, fiets of ren een afstand en route naar jouw keuze. Een unieke kans om in beweging te komen voor jouw vervolgde broers en zussen!

Dit jaar wordt er in het midden van het land een Muskathlon@home-festival georganiseerd waar je als deelnemer kan starten en/of finishen en waar je gebruik kunt maken van de uitgezette sportroutes. Op het evenemententerrein is er de hele dag een programma met onder andere muziek, activiteiten voor kinderen, stands en foodtrucks. 

Wat is de Muskathlon@home?

Wat als jij gelooft, maar jouw partner, je ouders of je vrienden niet? Wat als je kerk gesloten is door de overheid? Wat als je op je werk uitgescholden wordt vanwege je geloof? En.. wat als je je hier niets over kunt zeggen omdat je weet dat je hierdoor in de problemen kunt raken?

We zijn wereldwijd één kerk. Daarom staat Open Doors op de bres voor christenen die niet mogen geloven of niet samen kunnen komen. Daarom gaat de Muskathlon naar landen waar christenen vervolgd worden. Sinds de coronacrisis doen we dat ook vanuit huis, omdat reizen niet altijd mogelijk is. Ook dit jaar organiseerden we weer de Muskathlon@home. Dat betekende weer: vanuit huis fietsen, hardlopen of wandelen voor de vervolgde kerk en in de eigen omgeving een stem zijn voor christenen die vanwege hun geloof vervolgd worden.