Op zaterdag 26 juni 2021 vond de tweede editie van de Muskathlon@home thuis. Ruim 200 muskathleten kwamen vanuit huis in beweging voor de vervolgde kerk. Samen haalden zij meer dan 99.000 euro op!

De Muskathlon@home werd afgesloten met een livestream waarin onder andere verschillende mensen aan het woord komen over hun ervaringen met de Muskathlon voor Open Doors.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Wat is de Muskathlon@home?

Wat als jij gelooft, maar jouw partner, je ouders of je vrienden niet? Wat als je kerk gesloten is door de overheid? Wat als je op werk uitgescholden wordt vanwege je geloof? En.. wat als je je hier niets over kunt zeggen omdat je weet dat je hierdoor in de problemen kunt raken?

We zijn wereldwijd één kerk. Daarom staat Open Doors op de bres voor christenen die niet mogen geloven of niet samen kunnen komen. Daarom gaat de Muskathlon naar landen waar christenen vervolgd worden. Vanwege het coronavirus is dat nu wat ingewikkelder, daarom werd de Muskathlon@home georganiseerd. Dat betekent: vanuit huis fietsen, hardlopen of wandelen voor de vervolgde kerk en in de eigen omgeving een stem zijn voor christenen die vanwege hun geloof vervogld worden.

Ben jij in jouw omgeving de stem voor vervolgde christenen wereldwijd?

Ook op reis naar vervolgde christenen?

Wil jij de vervolgde kerk ontmoeten en voor jouw geestelijke broers en zussen in beweging komen? Ga dan mee met een Muskathlon voor Open Doors. Ben je benieuwd naar de andere reizen die Open Doors organiseert? Kijk dan naar welke plekken we nog meer afreizen om de vervolgde kerk te bemoedigen en ondersteunen.