Mooie prestaties tijdens Muskathlon@home 2022

73 sportievelingen hebben zaterdag 25 juni weer een prachtige prestatie neergezet. Zij haalden vanuit huis wandelend, fietsend of hardlopend maar liefst 24.000 euro op voor de vervolgde kerk. Open Doors-medewerker Simon is dan ook ‘zeer tevreden’. 

“Veel reuring, mensen in beweging voor de vervolgde kerk en een mooie opbrengst voor ons werk wereldwijd. Onze kilometers hebben eeuwigheidswaarde, vertelde ik de deelnemers. Er gaat veel bemoediging uit van onze beweging. Enorm bedankt allemaal!”

Wat is de Muskathlon@home?

Wat als jij gelooft, maar jouw partner, je ouders of je vrienden niet? Wat als je kerk gesloten is door de overheid? Wat als je op je werk uitgescholden wordt vanwege je geloof? En.. wat als je je hier niets over kunt zeggen omdat je weet dat je hierdoor in de problemen kunt raken?

We zijn wereldwijd één kerk. Daarom staat Open Doors op de bres voor christenen die niet mogen geloven of niet samen kunnen komen. Daarom gaat de Muskathlon naar landen waar christenen vervolgd worden. Sinds de coronacrisis doen we dat ook vanuit huis, omdat reizen niet altijd mogelijk is. Ook dit jaar organiseerden we weer de Muskathlon@home. Dat betekende weer: vanuit huis fietsen, hardlopen of wandelen voor de vervolgde kerk en in de eigen omgeving een stem zijn voor christenen die vanwege hun geloof vervolgd worden.