Kinderen ontvangen hun Kinderbijbel

In beweging voor Bijbels

Muskathlon@home

In Nederland hebben we gemiddeld zes Bijbels in huis. Maar in landen waar christenen vervolgd worden, is zo’n groot aantal niet gebruikelijk. Sterker nog, voor vervolgde christenen is het bezit van een Bijbel van onschatbare waarde. Steeds meer mensen die (in het geheim) over Jezus horen zijn op zoek naar een Bijbel. Help jij mee om de vervolgde kerk van Bijbels te voorzien?    

Doe mee aan de Muskathlon@home op zaterdag 15 óf 22 juni 2024, zamel geld in en wandel, fiets of ren een afstand en route naar jouw keuze. Een unieke kans om in beweging te komen voor jouw vervolgde broers en zussen!

Hoe werkt de Muskathlon­@home?

De Muskathlon@home is de meest laagdrempelige manier om in actie te komen voor recht. Deelname is gratis en je bepaalt zelf hoeveel fondsen je werft. Je kiest je eigen sportieve uitdaging en bepaalt zelf waar je dit doet. Dit kan dus gewoon bij jou in de omgeving!

Hardlopen of wielrennen, wandelen of fietsen, skeeleren of zwemmen; het kan allemaal. Die ene sportieveling uit jouw kerk kan er dus voor kiezen om een marathon te lopen of meer dan 200 kilometer te fietsen, terwijl jouw familielid dat niets met sport heeft een mooie wandeling maakt. Je kunt dus zowel individueel als in een team meedoen. Dat laatste is natuurlijk veel leuker!

Omdat we weten dat juni voor veel mensen een drukke maand is, hebben we twee zaterdagen gekozen waarop je mee kan doen: 15 óf 22 juni 2024. Jij kunt dus zelf kiezen op welke datum jij (met jouw team) mee wil doen. Op beide data bieden we exact hetzelfde aan.

Doe mee!

1

Binnenkort kun je je op de website van de Muskathlon@home aanmelden. Maak een nieuw team aan (en wordt teamcaptain), sluit aan bij een bestaand team of doe mee als individu.

2

Kies Open Doors als doel waarvoor je in actie komt.

3

Vul de rest van het aanmeldformulier in. Hier kun je onder andere jouw sportprestatie en persoonlijke fondswerfdoelstelling kiezen.

4

Enthousiasmeer mensen in je omgeving om ook mee te doen.

5

Je kunt beginnen met fondsen werven.

Teamcaptains

Als teamcaptain heb je twee belangrijke taken: het organiseren van een (heel laagdrempelig) sportevenement en het mobiliseren van mensen die samen met jou in actie willen komen.

Het klinkt als een enorm werk, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Het mooie van de Muskathlon@home is dat je kunt sporten op welke plek je maar wil. Je kunt het dan ook zo gek maken als je maar wil. Je kunt dus echt een sportevenement organiseren met meerdere routes, stempelposten voor onderweg, etc. Het kan echter ook een stuk eenvoudiger.

Als teamcaptain ben je de kartrekker die anderen enthousiast maakt. Jij bent degene die anderen enthousiast maakt en de Muskathlon@home in jouw omgeving tot een succes wil maken. Maar waarschijnlijk zijn er in jouw omgeving nog wel meer enthousiastelingen die niet alleen mee willen sporten, maar ook zeker willen helpen met organiseren. Zorg er dus voor dat je niet alles alleen doet, maar dat je ook dingen uitbesteedt aan anderen.

Daarnaast zijn wij er vanuit Open Doors en de Muskathlon om je te helpen. Wij proberen je van zoveel mogelijk informatie te voorzien en zijn er altijd om je te helpen als je vragen hebt!

Waarom in beweging voor Bijbels?

“Ik las hardop de Bijbelverzen voor aan mijn christelijke medegevangenen. Als ik die Bijbel niet had gehad, weet ik niet hoe ik het had volgehouden.” Het verhaal van de 65-jarige Sabah laat zien hoeveel impact zijn Bijbel heeft gehad. Hij zat tien jaar opgesloten in een Iraanse gevangenis. Zijn ogen fonkelen als hij dit vertelt.  
  
In landen als Iran, Noord-Korea of Vietnam kun je namelijk niet zomaar een Bijbel kopen of is het zelfs verboden!  Open Doors brengt Bijbels naar vervolgde christenen in gesloten landen. Een Bijbel kost gemiddeld 10 euro per stuk, maar is voor hen van onschatbare waarde. 

Naast gewone Bijbels sparen we dit jaar ook voor kinderbijbels! Voor gemiddeld 5 euro per stuk kunnen wij vervolgde christelijke kinderen een kinderbijbel geven.
  
Help jij mee om dit jaar de vervolgde kerk van Bijbels te voorzien?   

Veelgestelde vragen

Wat is de Muskathlon@home?

De Muskathlon@home is de meest laagdrempelige manier om in actie te komen voor recht. Deelname is gratis en je bepaalt zelf hoeveel fondsen je werft. Je kiest je eigen sportieve uitdaging en bepaalt zelf waar je dit doet. Dit kan dus gewoon bij jou in de omgeving!

Wanneer vindt de Muskathlon@home plaats?

Omdat we weten dat juni voor veel mensen een drukke maand is, hebben we twee zaterdagen gekozen waarop je mee kan doen: 15 óf 22 juni 2024. Jij kunt dus zelf kiezen op welke datum jij (met jouw team) mee wil doen. Op beide data bieden we exact hetzelfde aan.

Waarvoor komen we in beweging?

We komen in beweging voor Bijbels en kinderbijbels. Open Doors brengt Bijbels naar vervolgde christenen in gesloten landen. Voor vervolgde broers en zussen is een Bijbel van onschatbare waarde.

Wat wordt van een teamcaptain verwacht?

Als teamcaptain heb je twee belangrijke taken: het organiseren van een (heel laagdrempelig) sportevenement en het mobiliseren van mensen die samen met jou in actie willen komen. Vanuit Open Doors en Muskathlon ondersteunen wij jou in het proces.

Muskathlon hardlopen

Muskathlon Zuid-Korea
oktober 2024

In oktober 2024 reizen we naar Zuid-Korea en ontmoeten we daar geheime gelovigen en lokale partners van Open Doors.

Lees meer
Lachende jongen met voetbal

Muskathlon Colombia
november 2024

In november 2024 reizen we naar Colombia. Kom jij in beweging voor de kinderen in dit land? Bemoedig hen met jouw Muskathlon en reis mee!

Lees meer
Muskathlon Irak 2025

Muskathlon Irak
Oktober 2025

In oktober 2025 reizen we naar Irak. Kom jij in beweging voor dit land? Bemoedig hen met jouw Muskathlon en reis mee!

Lees meer
Scroll naar boven