Er zijn ongeveer 30 sprekers actief, over heel Nederland verspreid. Zij hebben gereisd naar de vervolgde kerk en hebben een verhaal te vertellen! De meeste sprekers zijn vrijwilligers; daarnaast zijn er medewerkers van Open Doors die spreekbeurten geven. Hieronder stellen we enkele sprekers aan je voor.

Simon

“Mijn eerste bezoek aan de vervolgde kerk herinner ik me nog als de dag van gisteren. Diep onder de indruk vloog ik weer terug naar Nederland. De volharding in geloof die ik had gezien en gemerkt bij mijn vervolgde broers en zussen tijdens de ontmoetingen hadden een blijvende impact op mij.

Ik had een aantal belangrijke lessen van de vervolgde kerk geleerd als het gaat over leven in afhankelijkheid van God. Ik besloot deze kostbare lessen niet voor mezelf te houden. Sinds mijn eerste reis mag ik als spreker van Open Doors het land in om hierover te delen. Inmiddels heb ik vele reizen naar de vervolgde kerk gemaakt. Elke keer opnieuw ben ik dankbaar om een bemoediging te mogen zijn door onze broers en zussen te ontmoeten op die plek waar zij kerk zijn en telkens weer van hen te leren.

Ik vind het een voorrecht om in ons vrije Nederland de lessen en verhalen vanuit de vervolgde kerk door te geven en op te roepen tot betrokkenheid bij onze broers en zussen door te bidden, te geven en/of te gaan.”

Simon Visser

Gertjan

Gertjan is sinds 1998 betrokken bij het werk van Open Doors. Hij reisde en werkte jarenlang samen met Anne van der Bijl. Sinds 2008 is Gertjan veldwerker in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij reist al ruim 20 jaar intensief naar de vervolgde kerk.

Het is Gertjans grote passie om de vervolgde kerk en de nog niet vervolgde kerk aan elkaar te verbinden, tot wederzijdse versterking en bemoediging. De beide delen van het Lichaam van Christus horen onlosmakelijk bij elkaar en hebben elkaar nodig!

Gertjan is een gepassioneerde spreker, die deelt uit het Woord van God en een zeer ruime en rijke ervaring in het dienen van de vervolgde kerk.