Vrouwen met elkaar in gebed

‘Extreme vervolging vereist extreme liefde’

Rebecca werkt in het geheim onder Noord-Koreaanse vluchtelingen. Ondanks de gevaren reist ze naar afgelegen gebieden om vrouwen te bezoeken. “Anderen zijn gepakt en gevangengezet, maar het is een risico dat ik bereid ben te nemen om het evangelie te verkondigen.”

Rebecca*, een veldwerker van Open Doors, werkt in het geheim onder Noord-Koreaanse vrouwen die gevlucht of verhandeld zijn en nu illegaal in China leven. Regelmatig reist ze naar het Chinese platteland om deze vrouwen te bezoeken en Bijbelstudie met hen te doen. Elke reis die ze maakt, is gevaarlijk en zwaar.

Anderen zoals ik zijn gepakt en gevangengezet.

Ondanks het gevaar is het voor Rebecca de moeite waard, omdat de vrouwen die ze gaat ontmoeten alles riskeren om Jezus te volgen. “Anderen zoals ik zijn gepakt en gevangengezet”, zegt Rebecca. “Maar het is een risico dat je wilt nemen om het Evangelie te verkondigen.”

De vluchtelingen die Rebecca in haar bediening ontmoet, lopen het risico keihard te worden aangepakt. Als ze worden betrapt, worden ze uitgeleverd aan de Noord-Koreaanse regering, om vervolgens in een werkkamp te belanden of zelfs geëxecuteerd te worden. Het is schokkend om zo’n hoge prijs te betalen.

Getraumatiseerd

“De vrouwen hebben een heel ellendig leven”, zegt zuster J*, die samen met Rebecca werkt. “Ze leiden een zwaar leven en hebben vaak te maken met mishandeling. Bovendien zijn ze gehersenspoeld door het Noord-Koreaanse regime. De eerste keer dat ze naar een Bijbelstudieavond komen, zijn ze doodsbang.” Veel vrouwen zijn door mensenhandelaren verkocht aan mannen die ze nog nooit eerder hebben ontmoet, om echtgenote te worden of kinderen te baren. Ze zijn getraumatiseerd en hebben geen wettelijke status of vrijheid zodra ze in China aankomen. Daarom verschuilen ze zich in afgelegen gebieden in China.

Vreugdevol

“Maar ook al lijden ze en verbergen ze zich, de vrouwen zijn vol vreugde in Christus”, zegt zuster J. “Ze klagen niet over hun omstandigheden, maar danken voor alles. Ze lopen over van vreugde en hoop. Dat kan alleen omdat God echt met hen wandelt.”

We volgen Gods opdracht en roeping om van Zijn liefde te getuigen.

“Extreme vervolging vereist extreme liefde”, meent Rebecca. “We volgen Gods opdracht en roeping om van Zijn liefde te getuigen, ondanks het gevaar. Bij de vrouwen zijn is mijn grootste vreugde”, zegt ze. “Ik zou de reis elke keer maken. Zelfs voor één.”

*Schuilnaam

Meer weten? Lees verder over de Ranglijst Christenvervolging of over de situatie in Noord-Korea.

Wimco Ester

Vijf vragen aan Wimco Ester

Je zou hem kunnen vergelijken met zijn bijzondere naamgenoot uit de Bijbel: koningin Ester. Net als zij is Wimco pleitbezorger voor mensen die vanwege hun geloof in gevaar zijn. Soms werkt hij achter de schermen, soms in het openbaar; waar mogelijk gesteund door de gebeden van gelovigen. In de hoop dat de hedendaagse machthebbers, net als koning Ahasveros, in beweging komen voor mensen wie onrecht wordt aangedaan. Wimco, ‘pleitbezorgen’, wat […]

Lees het verhaal
Klaas Muurling

Reisverhalen van een Bijbelsmokkelaar

‘Ik raad het jullie ten zeerste af om Bijbels mee te nemen op deze reis. Er zijn namelijk gekken die dat doen,’ zegt de instructeur van het reisbureau, terwijl hij mij strak aankijkt. Hij vervolgt dreigend: ‘Worden deze Bijbels bij de controle in Moskou gevonden, dan wordt de hele groep teruggestuurd naar Nederland.’– uit: Avondmaal met ontbijtkoek, ‘de smokkeljas’ In de 44 jaar dat Klaas Muurling bij Open Doors werkt, […]

Lees het verhaal
Open Doors Magazine 2024

Gratis Open Doors Magazine

Wil je meer weten over de vervolgde kerk? Vraag dan hieronder het gratis Open Doors Magazine aan. Je ontvangt het magazine zes keer per jaar per post, inclusief gebedskalender.  Bestel nu! Het Open Doors Magazine Het nieuwste nummer van het Open Doors magazine, dat rond 7 mei op je deurmat valt, staat in het teken van het explosieve geweld waar vervolgde broers en zussen in India onder lijden. In dit […]

Vraag ‘m nu aan!
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven