Muskathlon voor de vervolgde kerk


De Muskathlon is een sportief en geestelijk avontuur dat je leven voorgoed verandert. Meedoen met de Muskathlon voor Open Doors betekent dat je je vervolgde broers en zussen in de ogen kijkt en hun verhalen uit eerste hand hoort. In de omgeving waarin zij leven, lever jij vervolgens een sportprestatie van formaat.

Wat ga je doen?
De Muskathlon is een sportieve uitdaging gecombineerd met een reis naar de vervolgde kerk. Je kiest uit:

  • 60 kilometer wandelen
  • Halve of hele marathon of ultraloop (21, 42 of 63 kilometer hardlopen)
  • 120 kilometer mountainbiken 

Daarnaast zet je je in om 40 donateurs te werven die de vervolgde kerk structureel willen ondersteunen. Dat staat voor een bedrag van 10.000 euro. 

Voor wie doe je het?
Je kunt kiezen uit twee Muskathlons:

  • Zuid-Korea
In Zuid-Korea zet je je als deelnemer van de Muskathlon in voor vervolgde christenen in Noord-Korea. Noord-Korea staat al jarenlang nummer 1 op de Ranglijst Christenvervolging. Maar liefst 1 op de 6 christenen zit daar gevangen om zijn geloof. De omstandigheden in gevangenschap zijn barbaars. Tijdens je reis ontmoet je Noord-Koreaanse christenen die gevangen hebben gezeten. Je reist naar de grens om daar, met je blik gericht op Noord-Korea, te bidden voor jouw broeders en zusters die nog altijd zwaar worden vervolgd. AANMELDEN  
ONDERSTEUN EEN DEELNEMER
OVER DE REIS
  • Irak

In Irak maak jij je door de Muskathlon van Open Doors sterk voor christenen uit het Midden-Oosten. Islamitische Staat (IS) verliest zijn greep op landen als Syrië en Irak, maar de ravage die de terreurgroep heeft achtergelaten, is reusachtig. In geen enkel land is de kerk zo zwaar getroffen als in Irak. Jarenlang vond de Muskathlon in het Midden-Oosten plaats in Jordanië, Israël en Libanon. Er waren daar altijd wel ontmoetingen met christenen uit Irak, maar het was al lange tijd het verlangen van Open Doors om Iraakse christenen te ontmoeten in hun thuisland. Vanwege veiligheid ging dat niet. Tot nu. Ga jij in 2020 mee? 

 

AANMELDEN
ONDERSTEUN EEN DEELNEMER
OVER DE REIS

Strijd mee
‘Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis’, staat in Efeziërs 6:12a. Jij kunt meestrijden in de geestelijke oorlog door deel te nemen aan de Muskathlon. De Muskathlon is een samenwerking tussen Open Doors en de 4e MusketierEerst meer weten? 
De Muskathlon is meer dan zomaar een reis en een marathon lopen. Heb je vragen en wil je eerst meer informatie? Neem contact op met Simon van Open Doors door een e-mail te sturen naar muskathlon@opendoors.nl of een appje te sturen naar 06-38302879.