Mexico, een katholiek land en een land om vakantie te vieren aan het strand. Hoe bestaat het dat daar christenvervolging is?

Christenvervolging heeft twee gezichten in Mexico. Drugsmaffia tolereren het niet dat christelijke pastors de jeugd oproepen zich verre te houden van verdovende middelen. Ook vragen de pastors de jeugd om actief te zijn in de kerk. Maar de rebellen van de drugsmaffia willen deze jeugd rekruteren. Pastors worden bedreigd en aangevallen.

In het zuiden en westen van het land komen veel Mexicanen tot geloof. Ze verlaten heidense verering om in de Here Jezus te geloven. Dorpelingen en plaatselijke leiders (caciques) nemen hen deze overstap kwalijk en steken hun huizen in brand en verjagen hen uit het dorp.

Klaas Muurling is onder de indruk van deze gelovigen en hun volharding en moed. Twee keer was hij in Mexico en hij vergeet de ontmoetingen met deze christenen niet. In de aflevering van Uitgelicht Analyse van dinsdag 24 november vertelde hij meer over de situatie in Mexico.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

De komende weken besteedt Family7 iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgebreid aandacht aan het werk van Open Doors in het televisieprogramma Uitgelicht Analyse.

Eerdere afleveringen gemist? Via de door Family7 aangemaakte YouTube playlist kijk je eerdere afleveringen uit deze serie eenvoudig terug.

Volgende afleveringen

Ron van der Spoel neemt de kijker op 1 december mee naar India en de impact van het hindoe-nationalisme op de kerk.

Een week later op 8 december  vliegen we naar Azië en zoomt Klaas Muurling in op de ontwikkeling van de kerk in het gesloten Bhutan.

De laatste uitzending staat gepland op 15 december. Ron van der Spoel zet dan de spotlight op Burkina Faso.