Dodelijke razzia bij geheime kerkdienst in Noord-Korea

Landschap Noord-Korea

Noord-Koreaanse veiligheidstroepen hebben een bloedbad aangericht bij een inval tijdens een geheime kerkdienst. Dat meldt Open Doors op basis van betrouwbare contacten in de regio.

Enkele tientallen christenen hadden zich verzameld voor een geheime bijeenkomst, op een niet nader aangeduide locatie in Noord-Korea. Vlak voordat de kerkdienst zou beginnen, stormden leden van de politie en veiligheidsdienst naar binnen. Zij executeerden de aanwezigen ter plekke, aldus de bron tegenover Open Doors.

Vermoedelijk was de informatie over de plaats en het tijdstip van de bijeenkomst al van tevoren gelekt. Vervolgens zijn hun families hoogstwaarschijnlijk gearresteerd en naar politieke gevangenissen gebracht; in totaal meer dan honderd mensen, stelt Open Doors. In zo’n strafkamp worden de gevangenen beestachtig behandeld, gemarteld en gedwongen tot zware arbeid, zonder voldoende voedsel of bewegingsvrijheid.

Meer dan honderd familieleden naar werkkampen gebracht

Christenen in Noord-Korea lopen voortdurend gevaar ontdekt te worden als ze hun geloof praktiseren, in het geheim bidden, of zelfs maar de Bijbel lezen of voor God zingen. Het geloof in een god wordt als een politieke misdaad beschouwd, aangezien officieel alleen de verering  van de heersende Kim-dynastie is toegestaan.

Amerikaans rapport

Open Doors is in die bevindingen bevestigd door de Amerikaanse Commissie voor Internationale Religieuze Vrijheid. De commissie heeft de erbarmelijke situatie van christenen en andere godsdienstgroeperingen in Noord-Korea meermalen onder de aandacht gebracht. De commissie sprak met overlevenden, getuigen en voormalige agenten die in de laatste jaren Noord-Korea zijn ontvlucht.

Het rapport van de commissie meldde incidenten als willekeurige arrestaties en detenties, marteling en wrede, onmenselijke en vernederende behandeling. Daarnaast blijft Noord-Korea vrijheid van godsdienst weigeren. Er is zelfs sprake van een “campagne om alle christelijke aanhangers en instellingen in Noord-Korea uit te roeien, inclusief netwerken van klokkenluiders die zich uitstrekken tot in China. Ook vinden er executies plaats en opsluiting van christenen in politieke gevangenkampen.”

In Noord-Korea leven naar schatting 400.000 mensen die Jezus willen volgen ondanks decennia van intense vervolging. “Dat is niets minder dan een wonder”, aldus Open Doors. Het zeer gesloten Noord-Korea staat op de tweede plaats van de Ranglijst Christenvervolging.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Zingende christenen in Manipur 8 mei 2024

Bij verkiezingen India neemt geweld tegen christenen toe

India kiest een nieuw parlement. De stembusstrijd gaat gepaard met geweld tegen minderheden, onder wie veel christenen.

Lees meer
Kerk verwoest Myanmar 2 mei 2024

Militairen vernielen christelijk dorp in Myanmar

Militairen van de junta in Myanmar hebben meer dan 400 huizen in brand gestoken, waaronder vijf kerken, in een dorp in de regio Sagaing.

Lees meer
Laleh Saati is veroordeeld tot twee jaar cel 25 april 2024

Twee jaar cel voor christelijke vrouw in Iran

Iran heeft een christelijke vrouw twee jaar celstraf opgelegd. Zij had beelden van haar doop op sociale media gedeeld.

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven