Extremisten India willen verbod op viering kerstfeest

Indiase christenen worden onder druk gezet om geen Kerst te vieren. Een lokale extremistische groep stuurde afgelopen week een dreigbrief naar de lokale overheid in de Indiase deelstaat Gujarat.

Daarin riepen ze de overheid op om een verbod op kerstvieringen in te stellen. Die zijn volgens de briefschrijvers in strijd met de antibekeringswet.

De brief werd ook afgedrukt in een lokale krant. Wanneer de autoriteiten toch toestemming geven voor Kerst ‘’zal de verantwoordelijkheid voor overheidsrekening zijn…,’’ besluiten de schrijvers in cryptische bewoordingen.

In tal van Indiase gemeenschappen duiken brieven met soortgelijke strekking op. Lokale partnerorganisaties van Open Doors signaleren een nieuwe trend. Gebedsbijeenkomsten en kerstvieringen worden in die brieven aangemerkt als verwerpelijke activiteiten. Lokale overheden krijgen de dringende oproep om deze activiteiten te verbieden.

Open Doors roept op tot gebed voor christenen in India. Hun speelruimte lijkt steeds kleiner te worden. Extremisten in dit land vinden telkens nieuwe strategieën om het leven van christenen verder aan banden te leggen.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Pastoor Manipur 11 augustus 2023

‘Het ruikt naar bloed in Manipur’

De etnische spanningen in de Indiase deelstaat Manipur blijven oplopen. Hindoe-extremisten trainen jongeren om wapens te gebruiken. Een begrafenisceremonie voor christelijke slachtoffers zorgt voor escalatie van geweld en aanvallen. Langdurige spanningen tussen de Meitei-meerderheid en de Kuki-stam in Manipur kwamen begin mei tot een bloedige uitbarsting. Het geweld brak uit toen de noordoostelijke deelstaat besloot de Meitei meer land, rechten en voordelen te geven en de Kuki-stam van hun voorouderlijk […]

Lees meer
Vernielde shelters 7 augustus 2023

Christelijke Rohingya in India zijn wanhoop nabij

Een groep christelijke Rohingya-vluchtelingen voelt zich in India zo bedreigd dat zij naar Nepal willen uitwijken. Dat heeft de Rohingya Christian Assembly (RCA) in Delhi laten weten.   In India krijgen christelijke Rohingya – die in Myanmar vervolgd worden door zowel het leger als islamitische Rohingya – te maken met arrestaties en opsluiting in detentiecentra. Volgens hen biedt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR geen hulp of bescherming. De RCA roept medechristenen op tot […]

Lees meer
Mannen op scooters in India 22 juni 2023

Indiase deelstaat schrapt antibekeringswet

De regering van de Indiase deelstaat Karnataka trekt een omstreden antibekeringswet in. Christelijke groeperingen hebben fel geprotesteerd tegen de wet, die vorig jaar september onder de voormalige, hindoeïstische BJP-regering was aangenomen. De zogeheten Wet op het recht op vrijheid van godsdienst verbood bekering van de ene religie naar de andere als er een verkeerde voorstelling van zaken was gegeven, of als er sprake was van geweld, fraude, omkoping of huwelijk. […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven