Indiase christenen worden onder druk gezet om geen Kerst te vieren. Een lokale extremistische groep stuurde afgelopen week een dreigbrief naar de lokale overheid in de Indiase deelstaat Gujarat.

Daarin riepen ze de overheid op om een verbod op kerstvieringen in te stellen. Die zijn volgens de briefschrijvers in strijd met de antibekeringswet.

De brief werd ook afgedrukt in een lokale krant. Wanneer de autoriteiten toch toestemming geven voor Kerst ‘’zal de verantwoordelijkheid voor overheidsrekening zijn…,’’ besluiten de schrijvers in cryptische bewoordingen.

In tal van Indiase gemeenschappen duiken brieven met soortgelijke strekking op. Lokale partnerorganisaties van Open Doors signaleren een nieuwe trend. Gebedsbijeenkomsten en kerstvieringen worden in die brieven aangemerkt als verwerpelijke activiteiten. Lokale overheden krijgen de dringende oproep om deze activiteiten te verbieden.

Open Doors roept op tot gebed voor christenen in India. Hun speelruimte lijkt steeds kleiner te worden. Extremisten in dit land vinden telkens nieuwe strategieën om het leven van christenen verder aan banden te leggen.