Family7 doneert ton aan kindercentrum

Maarten Dees en Stephanie van der Horst

De decemberactie van Family7 voor een kindercentrum in Colombia heeft 102.647 euro opgebracht. Het bedrag is deze week symbolisch overhandigd aan Maarten Dees, directeur van Open Doors Nederland.

Het centrum biedt een veilige schuilplaats aan kinderen van voorgangers die om hun geloof worden vervolgd en bedreigd. Open Doors steunt dit kindercentrum. Met de actie kan het kindercentrum de opvang en huisvesting uitbreiden.
Family7-directeur Stephanie van der Horst, die de kinderen zelf interviewde, zei bij de overhandiging dat ze het meest was geraakt door de dankbaarheid van de kinderen voor een veilige plek. Maarten Dees bedankte Family7 voor de samenwerking en voor de royale opbrengst van de decemberactie.
Hoewel de actie van Family7 nu officieel voorbij is, is het nog steeds mogelijk een donatie te doen voor het kindercentrum. Kijk daarvoor op www.family7.nl/colombia. Daar is ook de documentaire nog te zien die Family7 over deze bijzondere plek in Colombia maakte.

Rekrutering

Voor veel evangelisten in delen van Colombia is het risico van ontvoering, geweld en zelfs moord een dagelijkse realiteit. Drugsbendes en guerrillastrijders proberen kinderen te rekruteren. Christelijke voorgangers die daartegen in geweer komen, lopen groot gevaar. Om hun gezinnen te beschermen, sturen zij hun kinderen naar het kindercentrum in een veiliger deel van Colombia.
Open Doors nodigde de directeur van het centrum, pastor Enrique, uit voor de Open Doors-dag op 8 oktober vorig jaar. Het ‘Family7 in Actie’-team reisde naar Colombia om een kijkje te nemen in dit speciale centrum. Daaruit vloeide uiteindelijk een inzamelingsactie voor het Colombiaanse kindercentrum uit voort.

Noodzakelijk

Pastor Enrique onderstreept dat uitbreiding van het initiatief noodzakelijk is. “Het beperkte aantal plaatsen in onze woonvorm vraagt soms ook om lastige keuzes. Soms kunnen we kinderen geen plek bieden, terwijl dat wel nodig is.’’ Voor de uitbreiding zijn er vijf nieuwe gebouwen nodig op het terrein. Family7 besloot te helpen om de financiering van één nieuw gebouw te realiseren. De kosten hiervoor zijn 144.000 euro.
Valentina is een van de kinderen die onderdak en onderwijs krijgt in het kindercentrum. Haar vader, evangelist Francisco, is dankbaar voor deze oplossing, ondanks dat zijn dochter nu ver van huis is. “Valentina is niet alleen veilig: ze krijgt ook een opleiding. Ze groeit dichter naar God toe en dat is geweldig voor haar en voor ons als ouders. Zelfs als wij sterven, blijft Valentina met de andere kinderen achter om het Woord van God te verkondigen. Hun opleiding bereidt hen daarop voor en dat is alles waard.”

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Mensen op boot in Colombia 9 augustus 2023

Kerkleiders in Colombia ernstig gewond bij aanslag

Twee kerkleiders in Colombia zijn ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. De pastors waren het doelwit van een criminele groepering. De twee katholieke voorgangers werden afgelopen maand onder vuur genomen, nadat ze een mis hadden opgedragen in het dorp Esmeralda. Het dorp ligt in het departement Cauca, een streek die als een van de meest gewelddadige in Colombia wordt beschouwd. Misdaadbendes hebben het voorzien op priesters, predikanten en etnische leiders […]

Lees meer
Kerk Bogota 26 april 2023

Colombia wil af van straf op verstoring kerkdiensten

Christenen in Colombia zijn niet gerust over een plan van de regering om de druk op het gevangeniswezen te verlichten. Zo wil de Colombiaanse overheid onder meer het verstoren van kerkdiensten niet langer strafbaar stellen. Ook andere overtredingen die de vrijheid van godsdienst schenden, zouden uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt kunnen worden, zo staat in het wetsvoorstel. Er zouden weinig van dit soort overtredingen voorkomen, menen de opstellers. Met […]

Lees meer
Simon Visser spreekt op de Open Doors-dag 9 oktober 2022

‘God gebruikt gewone mensen om zijn plan uit te voeren’

“Het overlijden van Anne van der Bijl doet me meer dan ik dacht”, zei Open Doors-directeur Maarten Dees zaterdag tijdens de opening van de Open Doors-dag 2022 in Barneveld. “Anne’s liefde voor God en zijn werk in de wereld was aanstekelijk. Anne was een echte evangelist: hij greep iedere kans aan om te vertellen over Jezus. Hij was een inspirerend en confronterend voorbeeld.´  Daaruit leren we, aldus Dees, “dat we […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven