Heftige video’s uit India brengen vervolging in beeld" />

Heftige video’s uit India brengen vervolging in beeld

Indiase vrouw

Extremistische hindoes in India blijven christenen in hun land lastig vallen en sturen daarvan videobeelden rond op social media.

Op video’s die gisteren online verschenen is onder meer te zien hoe een woedende meute van driehonderd mensen in het noorden van India onlangs naar de huizen van christenen trok. Zij schreeuwden “All hail Lord Ram” (een hindoegod) en uitten hatelijke dreigementen.

Een christelijke vrouw was zo bang dat ze verklaarde toch hindoe te zijn. De hindoes dwongen haar toen om met een stuk papier christelijke lectuur in brand te steken. Toch zwichtte een ander meisje niet voor haar bedreigers. “Ik zal geen andere god dienen dan mijn levende God. Als jullie mij willen doden, doe het. Morgen, of als het moet vandaag.” Haar belagers beschuldigden het meisje dat zij zou zijn omgekocht, maar zij sprak dat tegen.

Bid alsjeblieft om volharding en moed voor deze Indiase gelovigen.

India staat op plaats 10 van de Ranglijst Christenvervolging.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Zingende christenen in Manipur 8 mei 2024

Bij verkiezingen India neemt geweld tegen christenen toe

India kiest een nieuw parlement. De stembusstrijd gaat gepaard met geweld tegen minderheden, onder wie veel christenen.

Lees meer
In Manipur slaan christenen op de vlucht voor geweld 11 maart 2024

Druk op Indiase christenen neemt toe

In sommige Indiase deelstaten neemt de druk op christenen toe. Met valse aantijgingen wordt hun vrijheid om te geloven steeds verder ingeperkt.

Lees meer
Pastoor Manipur 11 augustus 2023

‘Het ruikt naar bloed in Manipur’

De etnische spanningen in de Indiase deelstaat Manipur blijven oplopen. Hindoe-extremisten trainen jongeren om wapens te gebruiken. Een begrafenisceremonie voor christelijke slachtoffers zorgt voor escalatie van geweld en aanvallen. Langdurige spanningen tussen de Meitei-meerderheid en de Kuki-stam in Manipur kwamen begin mei tot een bloedige uitbarsting. Het geweld brak uit toen de noordoostelijke deelstaat besloot de Meitei meer land, rechten en voordelen te geven en de Kuki-stam van hun voorouderlijk […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven