Hindoe-nationalisme en christenen in India, een explosieve cocktail…" />

Hindoe-nationalisme en christenen in India, een explosieve cocktail…

India is een hindoeïstisch land, toch wonen er ook al eeuwenlang christenen.  De vervolging in dit land wordt steeds heftiger. Geweldsincidenten tegen christenen namen toe. Radicale hindoes sluiten hen uit, vallen hen aan of verstoten hen uit hun dorpen Wanneer christenen aangifte doen van geweld, grijpt de politie vaak niet in.

In 2019 won de hindoe-nationalistische partij van president Modi opnieuw de verkiezingen. De situatie voor christenen is sindsdien dramatisch verslechterd. In verschillende Indiase deelstaten gelden nu zelfs anti-bekeringswetten. Dat betekent dat bekering tot het christelijk geloof officieel strafbaar is in India.

Ron van der Spoel vertelde op 1 december bij Family7 over de situatie voor christenen in India.

De komende weken besteedt Family7 iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgebreid aandacht aan het werk van Open Doors in het televisieprogramma Uitgelicht Analyse.

Eerdere afleveringen gemist? Via de door Family7 aangemaakte YouTube playlist kijk je eerdere afleveringen uit deze serie eenvoudig terug.

Volgende afleveringen

Op 8 december  vliegen we naar Azië en zoomt Klaas Muurling in op de ontwikkeling van de kerk in het gesloten Bhutan.

De laatste uitzending staat gepland op 15 december. Ron van der Spoel zet dan de spotlight op Burkina Faso.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Maarten Dees en Stephanie van der Horst 1 februari 2023

Family7 doneert ton aan kindercentrum

De decemberactie van Family7 voor een kindercentrum in Colombia heeft 102.647 euro opgebracht. Het bedrag is deze week symbolisch overhandigd aan Maarten Dees, directeur van Open Doors Nederland. Het centrum biedt een veilige schuilplaats aan kinderen van voorgangers die om hun geloof worden vervolgd en bedreigd. Open Doors steunt dit kindercentrum. Met de actie kan het kindercentrum de opvang en huisvesting uitbreiden.Family7-directeur Stephanie van der Horst, die de kinderen zelf […]

Lees meer
Wimco Ester in het programma Uitgelicht 15 februari 2022

Winterspelen China met donkere rand

De Olympische Winterspelen in China zijn een groot sportief spektakel waarbij China zich van zijn beste kant laat zien. Voor de ‘gewone Chinees’ geldt echter een heel ander beeld: de Chinese Communistische Partij zit tot in de haarvaten van de maatschappij en heeft een enorm controlerende invloed. De ruimte voor minderheden is nog meer ingeperkt, zeker ook tijdens de spelen. Kerken kregen de boodschap niet samen te komen. Maar de […]

Lees meer
Maarten Dees in het programma Uitgelicht 20 januari 2022

Maarten Dees over de nieuwe ranglijst

Na de val van Kaboel maakt het talibanregime het leven voor christenen in Afghanistan onmogelijk. Noord-Korea schuift voor het eerst in twintig jaar op naar de tweede plaats. Maarten Dees vertelde op 19 januari in het programma Uitgelicht! van Family7 meer over de belangrijkste trends. Hoopvol nieuws is het in elk geval niet, want in 2021 kunnen 360 miljoen christenen hun geloof niet in vrijheid beleven, twintig miljoen meer dan […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven