Indiase kinderwerkers vrijgesproken van ontvoering

India verkeer

India – Acht Indiase christenen zijn vrijgesproken van ontvoering en gedwongen bekeringen van zestig kinderen. De zaak werd op 18 februari door de rechtbank in Ratlam in de staat Madhya Pradesh afgehandeld.

Tweeëneenhalf jaar na hun arrestatie heeft een Indiase rechtbank de acht christenen vrijgesproken van het ontvoeren en (gedwongen) bekeren van zestig kinderen, rapporteert de katholieke nieuwssite UCAN.

Twee mannen en zes vrouwen werden op 21 mei 2017 gearresteerd, terwijl ze met de kinderen onderweg waren naar een vakantiebijbelkamp nabij de stad Nagpur. De ouders van de kinderen hadden daar toestemming voor gegeven. Toch werden de groepsleiders aangehouden en aangeklaagd onder de Madhya Pradesh Freedom of Religion Act.
Deze wet, bekend als een ‘anti-bekeringswet’, stelt dat een persoon toestemming van de plaatselijke overheid nodig heeft om van religie te veranderen. Madhya Pradesh, een staat midden in India, is een van de acht Indiase staten die zo’n wet heeft ingesteld.

“Het recht heeft gezegevierd”, zegt Tehmina Arora, leider van het juridische team van de Alliance Defending Freedom (ADF) in India, die de christenen bijstond. “Maar we moeten niet vergeten wat voor impact deze valse beschuldigingen hebben op families,” vindt Arora. “Niemand verdient het om op zo’n manier doelwit te worden om zijn of haar geloof. De anti-bekeringswetten zijn instrumenten geworden om christenen te mishandelen. De wetten moeten worden herzien, omdat ze de godsdienstvrijheid, die gegarandeerd is in de grondwet, beperken.”

Bron: Open Doors, WWM, UCAN

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Pastoor Manipur 11 augustus 2023

‘Het ruikt naar bloed in Manipur’

De etnische spanningen in de Indiase deelstaat Manipur blijven oplopen. Hindoe-extremisten trainen jongeren om wapens te gebruiken. Een begrafenisceremonie voor christelijke slachtoffers zorgt voor escalatie van geweld en aanvallen. Langdurige spanningen tussen de Meitei-meerderheid en de Kuki-stam in Manipur kwamen begin mei tot een bloedige uitbarsting. Het geweld brak uit toen de noordoostelijke deelstaat besloot de Meitei meer land, rechten en voordelen te geven en de Kuki-stam van hun voorouderlijk […]

Lees meer
Vernielde shelters 7 augustus 2023

Christelijke Rohingya in India zijn wanhoop nabij

Een groep christelijke Rohingya-vluchtelingen voelt zich in India zo bedreigd dat zij naar Nepal willen uitwijken. Dat heeft de Rohingya Christian Assembly (RCA) in Delhi laten weten.   In India krijgen christelijke Rohingya – die in Myanmar vervolgd worden door zowel het leger als islamitische Rohingya – te maken met arrestaties en opsluiting in detentiecentra. Volgens hen biedt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR geen hulp of bescherming. De RCA roept medechristenen op tot […]

Lees meer
Mannen op scooters in India 22 juni 2023

Indiase deelstaat schrapt antibekeringswet

De regering van de Indiase deelstaat Karnataka trekt een omstreden antibekeringswet in. Christelijke groeperingen hebben fel geprotesteerd tegen de wet, die vorig jaar september onder de voormalige, hindoeïstische BJP-regering was aangenomen. De zogeheten Wet op het recht op vrijheid van godsdienst verbood bekering van de ene religie naar de andere als er een verkeerde voorstelling van zaken was gegeven, of als er sprake was van geweld, fraude, omkoping of huwelijk. […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven