Indiase kinderwerkers vrijgesproken van ontvoering" />

Indiase kinderwerkers vrijgesproken van ontvoering

India verkeer

India – Acht Indiase christenen zijn vrijgesproken van ontvoering en gedwongen bekeringen van zestig kinderen. De zaak werd op 18 februari door de rechtbank in Ratlam in de staat Madhya Pradesh afgehandeld.

Tweeëneenhalf jaar na hun arrestatie heeft een Indiase rechtbank de acht christenen vrijgesproken van het ontvoeren en (gedwongen) bekeren van zestig kinderen, rapporteert de katholieke nieuwssite UCAN.

Twee mannen en zes vrouwen werden op 21 mei 2017 gearresteerd, terwijl ze met de kinderen onderweg waren naar een vakantiebijbelkamp nabij de stad Nagpur. De ouders van de kinderen hadden daar toestemming voor gegeven. Toch werden de groepsleiders aangehouden en aangeklaagd onder de Madhya Pradesh Freedom of Religion Act.
Deze wet, bekend als een ‘anti-bekeringswet’, stelt dat een persoon toestemming van de plaatselijke overheid nodig heeft om van religie te veranderen. Madhya Pradesh, een staat midden in India, is een van de acht Indiase staten die zo’n wet heeft ingesteld.

“Het recht heeft gezegevierd”, zegt Tehmina Arora, leider van het juridische team van de Alliance Defending Freedom (ADF) in India, die de christenen bijstond. “Maar we moeten niet vergeten wat voor impact deze valse beschuldigingen hebben op families,” vindt Arora. “Niemand verdient het om op zo’n manier doelwit te worden om zijn of haar geloof. De anti-bekeringswetten zijn instrumenten geworden om christenen te mishandelen. De wetten moeten worden herzien, omdat ze de godsdienstvrijheid, die gegarandeerd is in de grondwet, beperken.”

Bron: Open Doors, WWM, UCAN

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Zingende christenen in Manipur 8 mei 2024

Bij verkiezingen India neemt geweld tegen christenen toe

India kiest een nieuw parlement. De stembusstrijd gaat gepaard met geweld tegen minderheden, onder wie veel christenen.

Lees meer
In Manipur slaan christenen op de vlucht voor geweld 11 maart 2024

Druk op Indiase christenen neemt toe

In sommige Indiase deelstaten neemt de druk op christenen toe. Met valse aantijgingen wordt hun vrijheid om te geloven steeds verder ingeperkt.

Lees meer
Pastoor Manipur 11 augustus 2023

‘Het ruikt naar bloed in Manipur’

De etnische spanningen in de Indiase deelstaat Manipur blijven oplopen. Hindoe-extremisten trainen jongeren om wapens te gebruiken. Een begrafenisceremonie voor christelijke slachtoffers zorgt voor escalatie van geweld en aanvallen. Langdurige spanningen tussen de Meitei-meerderheid en de Kuki-stam in Manipur kwamen begin mei tot een bloedige uitbarsting. Het geweld brak uit toen de noordoostelijke deelstaat besloot de Meitei meer land, rechten en voordelen te geven en de Kuki-stam van hun voorouderlijk […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven