Indiase predikant bij zijn huis vermoord

Indische vlag

Dominee Yalam Shankar uit Anganpalli (in de Indiase deelstaat Chhattisgarh) is donderdagavond dood naast zijn huis aangetroffen. Hij is vermoord, volgens lokale media door naxalieten, een maoïstische rebellengroep.

Shankar had de afgelopen maanden diverse bedreigingen ontvangen in de vorm van brieven en pamfletten. In januari trof hij pamfletten aan op de deuren van zijn huis en verspreid in zijn woning.

De dreigbrieven bevatten zijn naam en de naam van een andere predikant, naast die van ongeveer 27 gelovigen en voorgangers in die regio. In een van de pamfletten stond dat als de voorgangers iemand in Chhattisgarh tot het christelijk geloof zouden bekeren, zij dan zouden worden gedood. De dreigbrief was ondertekend door de naxalieten, een gewelddadige maoïstische rebellengroep in India.

Ondanks dit dreigement bleef Shankar zijn pastorale werk uitvoeren. Hij zei volgens getuigen altijd dat “zelfs als ik mijn leven verlies, dan zal ik niet stoppen met het dienen van de Heer”. India staat op de tiende plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Om voor te bidden

  • Bid om troost voor de nabestaanden van dominee Shankar.
  • Bid voor de christenen in Chhattisgarh die getraumatiseerd zijn en in angst voor rebellen leven.
  • Bid dat de Indiase autoriteiten opkomen voor de grondwettelijke godsdienstvrijheid in hun land en de christelijke minderheid in bescherming nemen.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Straatbeeld met communistische vlag in Vietnam 9 april 2024

Vietnam verscherpt controle op religieuze activiteiten

Vietnam neemt de rigide Chinese manier van overheidstoezicht op religieuze activiteiten over. Dat constateert Open Doors-onderzoeker Thomas Müller. “Twee nieuwe verordeningen laten zonneklaar zien dat de communistische regering van Vietnam een voorbeeld neemt aan China, met dezelfde aanpak om de staatsveiligheid in beleidsdoelen voorop te zetten.” China dwingt kerken in de pas te lopen door strenge, nationalistische wetgeving en opdringerig cameratoezicht. Andere landen met een autoritair bestuur nemen dat voorbeeld […]

Lees meer
Auto's in Cuba 29 november 2023

Kerkleiders Cuba vragen om respect voor geloofsvrijheid

Meer dan vijftig kerkleiders in Cuba hebben de regering in Havana opgeroepen de vrijheid van godsdienst in hun land te respecteren en te beschermen. In de verklaring van de interkerkelijke Alliantie van Christenen in Cuba (ACC) doen de kerkleiders drie verzoeken aan de Cubaanse regering. Zo vragen ze om vrijlating van gevangenen die ten onrechte zijn opgesloten, om vrijheid voor elke godsdienstige groepering om veilig bijeen te komen en om respect voor […]

Lees meer
Moskee in Kirgizië 13 september 2023

Haatvideo’s tegen christenen in Kirgizië

In Kirgizië worden op grote schaal video’s verspreid die aanzetten tot haat tegen Kirgizische christenen. Vooral protestantse christenen en baptisten die zich van de islam hebben bekeerd, zijn het doelwit. Dat hebben bronnen in de regio aan Open Doors gemeld. In de video’s worden pasbekeerde christenen beschuldigd van verraad van hun land. Christelijke gelovigen worden “sektariërs” genoemd, en bestempeld als collaborateurs en verraders van het inheemse geloof. De video’s zijn […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven