Leyla is weer thuis!

Leyla Centraal Azie

Leyla uit Centraal-Azië is drie dagen na haar verbanning teruggehaald door haar islamitische echtgenoot. Hij had haar met hun vier kinderen uit huis gezet, omdat ze christen wilde blijven. Met familieleden zocht hij steun bij de autoriteiten, maar die stonden aan Leyla’s kant. “Veel christenen die wij kennen zijn goede en behulpzame mensen”, zeiden ze.

Na overleg met Leyla’s familieleden haalde Halim* zijn vrouw daarom terug. Zelf ligt hij momenteel ziek op bed. Na Leyla’s thuiskomst kreeg hij hevige rugpijn waardoor hij niet kan werken. Door hem liefdevol te verzorgen probeert Leyla te getuigen van haar geloof.

Gebeds- en dankpunten

  • Bid dat de Here God Leyla helpt om geduldig, liefdevol en barmhartig te zijn. Bid ook om verandering in Halims hart.
  • Leyla en de kinderen brachten drie dagen buitenshuis door. Dit bracht veel spanning met zich mee. Bid om emotioneel herstel.
  • Dank voor de regionale autoriteiten die het opnamen voor Leyla en andere christenen.

* Schuilnaam
** Foto ter illustratie

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Tammar en Nadine 4 augustus 2020

(Update) Pastor in Centraal-Azië overleden aan corona

In 2017 vroegen we uw gebed voor Tammar en Nadine. Na een politie-inval in hun kerk en bedreigingen kreeg Nadine door de stress een miskraam. Een team van Open Doors ontmoette Tammar en bemoedigde hem en bad voor hem en zijn gezin. Tijdens een doopdienst waarin achttien bekeerde Oeigoeren gedoopt werden, viel de politie binnen. Daarna moesten Tammar en Nadine tijdelijk hun kerkenwerk staken om tot rust te komen. Nu […]

Lees meer
Landschap Tadzjikistan 16 januari 2020

Khan uit Centraal-Azië hersteld na aanval van broers

Nadat Khan* uit Centraal-Azië was gedoopt, werd hij door zijn broers aangevallen. Hij herstelde van zijn verwondingen in het ziekenhuis. Vorig jaar september vroegen we om gebed voor deze situatie. We zijn dankbaar om te kunnen delen dat het goed gaat met Khan. Hij is enthousiaster dan ooit over het evangelie en reist samen met zijn vrouw rond om het evangelie in omliggende dorpen aan moslims te vertellen. Inmiddels zijn […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven