Online gebedsnacht Open Doors trekt duizenden bidders

Online gebedsnacht

Duizenden mensen hebben vrijdagavond meegebeden tijdens de jaarlijkse Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk. Het was voor het eerst dat Open Doors deze gebedsnacht online organiseerde.

De livestream is gevolgd door ten minste tienduizend mensen, aldus Open Doors. Dat aantal ligt waarschijnlijk veel hoger, omdat veel bidders in groepjes meekeken. Naast het grote aantal deelnemers in Nederland en België, baden ook christenen in Bolivia, Marokko, Albanië, Duitsland, Zweden en andere Europese landen mee.

De massale deelname aan de vier uren durende gebedsuitzending heeft de organisatie verrast. Bij de start van de livestream van de Nacht van Gebed was de belangstelling zo groot, dat de website van Open Doors overbelast raakte. Aan de Nacht van Gebed werkten onder anderen Theoloog des Vaderlands Samuel Lee en CU-politicus Joël Voordewind mee.

Open Doors directeur Maarten Dees zei bemoedigd te zijn door de grote belangstelling. ‘Het is verhoring van onze gebeden. Want we verlangen er naar dat veel meer mensen betrokken raken en dat ons werk voor de vervolgde kerk mag groeien. De animo is ook een enorme bevestiging en bemoediging dat het goed is dat we investeren in onze online activiteiten. Ik ben blij en dankbaar met deze Nacht van Gebed.’

Op het hoogtepunt van de Nacht van Gebed keken ruim tweeduizend bidders gelijktijdig naar de uitzending. De kijkers baden gemiddeld bijna 38 minuten mee in de livestream op YouTube en de website van Open Doors.

De jaarlijkse Nacht van Gebed is een bekende Open Doors traditie die in de afgelopen decennia vooral in plaatselijke kerken plaatsvond. De beperkingen door de coronacrisis leken dit jaar roet in het eten te gooien, maar met de online aanpak lijkt het tegendeel het geval.

Opvallend was dat veel gezinnen vanuit huis konden meedoen, waardoor ook meer jongeren meededen aan de Nacht van Gebed. Daarnaast kwamen groepen bidders bij elkaar in kerkgebouwen, buurthuizen en scholen. Een uur na middernacht kwam een einde aan de livestreamuitzending. Bidders konden daarna op eigen gelegenheid doorgaan.

Open Doors zet zich in voor bescherming van vervolgde christenen wereldwijd. Dat begon met bijbelsmokkel naar Oost-Europa door Anne van der Bijl. Dit jaar bestaat de organisatie 65 jaar.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven