Open Doors-dag nieuwe stijl

Behnam Benoka

De Open Doors-dag wordt in een nieuw jasje gestoken. Hoofdspreker dit jaar is voorganger Behnam Benoka uit Irak. Hij vertelt het indringende verhaal van de kerk in Irak die veel leden verloor na de opkomst van IS. Twee andere internationale sprekers zetten de schijnwerper op actuele uitdagingen waar de kerk in andere delen van de wereld voor staat.

Dit jaar is voor het thema ‘Nu is de tijd’ gekozen. Nu is de tijd om onze vrijheid te benutten en het evangelie te delen. Nu is de tijd om te leren van de vervolgde kerk. Nu is de tijd om het Lichaam van Christus te versterken. Nu is de tijd die ons is gegeven.

Nieuw

Op 6 november heeft de organisatie de Midden Nederland Hallen in Barneveld afgehuurd. Open Doors kiest dit jaar niet voor een dagvullend programma, maar een identiek middag- en avondprogramma, dat voor thuisblijvers via de livestream is te volgen. Open Doors heeft voor een nieuwe en bescheidener aanpak gekozen op een locatie met ruimte voor hopelijk 3200 bezoekers.

Het middagprogramma duurt van 13.00 tot 17.00 uur, de avondprogrammering start om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. ‘s Middags is een doventolk aanwezig. Tickets kunnen vanaf vandaag online worden geboekt via de website van Open Doors (2,50 euro reserveringskosten per ticket).

Interesse in de livestream? Meld je dan voor de livestream, dan krijg je alle programma-informatie toegestuurd.

Bijschrift foto: hoofdspreker op de Open Doors-dag, Behnam Benoka uit Irak.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Open Doors-dag 2023 25 september 2023

Open Doors-dag 2023 uitverkocht

Alle toegangskaarten voor de Open Doors-dag van zaterdag 21 oktober zijn vergeven. Op het jaarlijkse evenement worden circa 4.000 bezoekers verwacht. Het thema dit jaar is ‘Groot is Uw trouw’. Open Doors-directeur Maarten Dees is blij met de uitverkochte zaal, bijna een maand voordat de dag zal plaatsvinden in de Midden-Nederland Hallen in Barneveld. “De Open Doors-dag is al vele jaren het belangrijkste en meest gewaardeerde event van Open Doors. […]

Lees meer
Poulos in gebed 19 augustus 2022

Father Poulos vergeet nooit de steun die hij uit Nederland kreeg

Tijdens de Open Doors-dag van 8 oktober 2022 is er nog meer ruimte ingeruimd om de vervolgde kerk te ontmoeten. Dit jaar zullen er maar liefst vier sprekers aanwezig zijn. De eerste van de vier sprekers van dit jaar is father Poulos uit Irak. Hij kan zeer goed vertellen over de hulp die Open Doors bracht aan de mensen in zijn omgeving. “De Iraakse regering kwam mij nooit vragen wat […]

Lees meer
Open Doors-dag 6 november 2021

‘Christenen in Nederland moeten hun missie opnieuw uitvinden’

Priester Behnam Benoka uit Irak vertelde zaterdag op de Open Doors-dag in Barneveld hoe zijn kerk en christelijke gemeenschap in Irak waren verwoest door IS. Maar hij deed ook een indringend appel op Nederlandse christenen. “Jullie leven in vrij land. Christenen in Nederland moeten hun christelijke missie opnieuw uitvinden. De immigranten die uit onze landen naar jullie toe komen, zoeken niet alleen een goede kwaliteit van leven. Maar ook echte […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven