Overlijden van moeder Sujita komt als een schok

Overlijden Sujita

Bid voor deze drie kleine meisjes: Seema*, Reena* en Diya* en hun broer Raj* die niet op de foto staat. Hun moeder Sujita, rechts op de foto, is vorige week overleden. Een dag voor haar dood vertelde ze aan pastor Daniel*, een lokale partner van Open Doors, dat ze een keelinfectie had. 

Pastor Daniel deelt: “Dit bericht schokt ons vreselijk. Ze had ons niet verteld dat haar gezondheidstoestand zo ernstig was.” Moeder Sujita is enkele jaren geleden tot geloof gekomen, en heeft toen veel tegenwerking ervaren van haar familie en vrienden. Na het overlijden van haar man is ze uit de gemeenschap gezet met haar kinderen. Niemand van haar familie bekommerde zich om hen. Sujita verdiende de kost als dagloner en huishoudelijke hulp. Op die manier probeerde ze de eindjes aan elkaar te knopen om zichzelf en haar kinderen in leven te houden.

‘Ze werkte enorm hard’
Pastor Daniel deelt dat Sujita op de trainingsprogramma’s van Open Doors altijd heel actief meedeed, en waar mogelijk probeerde te helpen. “Ze werkte enorm hard. Waarschijnlijk heeft dit te veel van haar gezondheid gevraagd. Ze wilde haar kinderen goed opvoeden, en deed alles wat binnen haar mogelijkheden lag om daaraan bij te dragen.” Bid voor Raj, Seema, Reena en Diya. Op dit moment ontfermen leden uit de lokale kerk zich over hen.

* Schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

In Manipur slaan christenen op de vlucht voor geweld 11 maart 2024

Druk op Indiase christenen neemt toe

In sommige Indiase deelstaten neemt de druk op christenen toe. Met valse aantijgingen wordt hun vrijheid om te geloven steeds verder ingeperkt.

Lees meer
Pastoor Manipur 11 augustus 2023

‘Het ruikt naar bloed in Manipur’

De etnische spanningen in de Indiase deelstaat Manipur blijven oplopen. Hindoe-extremisten trainen jongeren om wapens te gebruiken. Een begrafenisceremonie voor christelijke slachtoffers zorgt voor escalatie van geweld en aanvallen. Langdurige spanningen tussen de Meitei-meerderheid en de Kuki-stam in Manipur kwamen begin mei tot een bloedige uitbarsting. Het geweld brak uit toen de noordoostelijke deelstaat besloot de Meitei meer land, rechten en voordelen te geven en de Kuki-stam van hun voorouderlijk […]

Lees meer
Vernielde shelters 7 augustus 2023

Christelijke Rohingya in India zijn wanhoop nabij

Een groep christelijke Rohingya-vluchtelingen voelt zich in India zo bedreigd dat zij naar Nepal willen uitwijken. Dat heeft de Rohingya Christian Assembly (RCA) in Delhi laten weten.   In India krijgen christelijke Rohingya – die in Myanmar vervolgd worden door zowel het leger als islamitische Rohingya – te maken met arrestaties en opsluiting in detentiecentra. Volgens hen biedt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR geen hulp of bescherming. De RCA roept medechristenen op tot […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven