Pakistaanse christen door meute ziekenhuis in geslagen" />

Pakistaanse christen door meute ziekenhuis in geslagen

Pakistaanse christen met een crucifix

Een oudere christelijke man ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in Pakistan na een brute aanval door een woedende moslimmenigte in de stad Sargodha.

Nazir Masih raakte zaterdag ernstig verwond, nadat hij was beschuldigd van godslastering. Hij zou volgens de menigte pagina’s uit de Koran hebben gescheurd en verbrand. De meute richtte ook vernielingen aan in de christelijke wijk in Sargodha, in de provincie Punjab, en viel christelijke bewoners aan.

In het weekend zijn er meerdere video’s van de aanval op Masih’s gezin in Sargodha online gezet. Daarop is te zien hoe een menigte een man die bloedend op de grond ligt, schopt en slaat. Op andere beelden is te zien hoe ze schoenenwinkel van de zoon van het slachtoffer plunderen en in brand steken.

Lokale media melden dat ten minste zeven leden van de christelijke gemeenschap gewond zijn geraakt. De politie arresteerde vijftien relschoppers. Masih ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Om voor te bidden:

  • Bid om herstel voor Nazir Masih en om veiligheid voor zijn gezin.
  • Bid of de Here God de christelijke minderheid in Pakistan wil beschermen.
7

Paki­stan

Paki­stan staat op plek 7 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven