Partners uit India bemoedigen 26-jarige Ashima na verkrachting

India verkeer

Al acht jaar lang wordt de 26-jarige Ashima* uit India vervolgd om haar geloof. Na haar bekering in 2012 had haar broer haar onmiddellijk uit hun dorp verjaagd. Na jaren in sloppenwijken te hebben gewoond, trok Ashima onlangs in bij een vriendin.

Juist toen ze dacht veilig te zijn, bleek dat nog steeds niet het geval te zijn. Een mannelijk familielid wachtte totdat Ashima alleen was en verkrachtte haar. Lokale partners van Open Doors zochten Ashima op bij haar pastor en zorgden voor medische hulp. “Toen ik voor haar bad, huilde ze”, vertelt een van hen. “Ik voelde me zo machteloos.”

Dankbaar
Drie dagen later zochten ze haar opnieuw op en zei Ashima: “Ik huilde de eerste dag niet omdat ik zo’n medelijden had met mezelf. Ik dacht eraan dat ik niemand in deze wereld had, maar de Here God stuurde jou. Ik ben dankbaar dat de Here God altijd op me let.” 

* Schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Zingende christenen in Manipur 8 mei 2024

Bij verkiezingen India neemt geweld tegen christenen toe

India kiest een nieuw parlement. De stembusstrijd gaat gepaard met geweld tegen minderheden, onder wie veel christenen.

Lees meer
In Manipur slaan christenen op de vlucht voor geweld 11 maart 2024

Druk op Indiase christenen neemt toe

In sommige Indiase deelstaten neemt de druk op christenen toe. Met valse aantijgingen wordt hun vrijheid om te geloven steeds verder ingeperkt.

Lees meer
Pastoor Manipur 11 augustus 2023

‘Het ruikt naar bloed in Manipur’

De etnische spanningen in de Indiase deelstaat Manipur blijven oplopen. Hindoe-extremisten trainen jongeren om wapens te gebruiken. Een begrafenisceremonie voor christelijke slachtoffers zorgt voor escalatie van geweld en aanvallen. Langdurige spanningen tussen de Meitei-meerderheid en de Kuki-stam in Manipur kwamen begin mei tot een bloedige uitbarsting. Het geweld brak uit toen de noordoostelijke deelstaat besloot de Meitei meer land, rechten en voordelen te geven en de Kuki-stam van hun voorouderlijk […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven