Politie pakt niemand op na gruwelijke aanslag" />

Politie pakt niemand op na gruwelijke aanslag

Bangladesh sloppenwijk

Christelijke moeder (30) en dochter (5) komen om bij bomaanslag op eigen huis.

Open Doorsmedewerkers in Bangladesh vragen dringend om gebed voor broeder Ridoy in Bangladesh. Hij verloor deze maand zijn vrouw Shilpa (30) en dochtertje Supria (5) door een gruwelijke bomaanslag. Onbekenden gooiden middenin de nacht een handgemaakte bom door het slaapkamerraam naar binnen. Het huis stond meteen in lichterlaaie. Vader Ridoy had op dat moment nachtdienst in de lokale kledingfabriek.

Moeder Shilpa liep ernstige verwondingen op. Driekwart van haar lichaam verbrandde. Ze werd direct met haar dochter Supria naar het ziekenhuis gebracht. Binnen enkele dagen overleed haar dochter Supria aan haar brandwonden. Bijna de helft van haar totale huidoppervlak was verschroeid. Ook moeder Shilpa heeft gevochten voor haar leven, maar overleed vorige week. Ruim anderhalve week na haar dochter. Sindsdien is vader Ridoy in shock.

Open Doorsmedewerkers in Bangladesh vertellen: ‘’Ridoy voelt zich totaal verloren, hopeloos en depressief. Hij is gestopt met praten.’’ Ze maken zich ernstige zorgen over zijn geestelijke gezondheid en roepen op tot gebed.

Omdat Ridoy en zijn vrouw het enige christelijke gezin in de wijde omtrek waren, vermoeden medewerkers van Open Doors dat het gezin doelgericht is uitgekozen als doelwit. In hun woonwijk verblijven veel religieuze extremisten.

Na aangifte bij de politie is de zaak onderzocht. Maar er is geen getuige gevonden die bereid was een verklaring af te leggen. Wel zijn er resten van de explosieven bij de woning gevonden. Tot op heden is er is geen enkele arrestatie verricht. Ridoy is intussen teruggegaan naar zijn dorp. Hij weet niet wanneer hij weer in staat zal zijn om te werken. 

Bangladesh staat op nummer 38 op de Ranglijst Christenvervolging. Christenen staan onder streng toezicht. De invloed van radicaalislamitische groeperingen in het land neemt toe.  

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Platteland in Bangladesh 27 mei 2024

Gezinnen in Bangladesh moesten uit vijver drinken

De enige drinkwaterput in Pirgacha, een dorp in het noordwesten van Bangladesh, is verboden terrein voor zeven christelijke gezinnen. Als ‘straf’ omdat zij het hindoegeloof de rug hebben toegekeerd. Ze moesten water drinken uit een vervuilde vijver, totdat Open Doors te hulp schoot. De waterput is de enige plek in het dorp waar schoon drinkwater op te pompen is. De dorpsbewoners bewaken en onderhouden hun bron dan ook goed, want […]

Lees meer
Vrouw met hoofddoek in Bangladesh 2 mei 2023

Twee kerken in Bangladesh aangevallen

Een Bengaalse moslim heeft op donderdag 27 april vernielingen aangebracht in twee kerken in Anandapur, een wijk in Savar, een voorstad van de hoofdstad Dhaka. De aanvallen veroorzaakten veel angst onder lokale gelovigen. De paniek is ook overgeslagen naar andere kerken in de buurt. Aanvallen en bedreigingen tegen kerken komen steeds vaker voor in Bangladesh. Tegen het einde van de middag viel de jonge moslim een kerk binnen. Hij brak […]

Lees meer
Vrouw met een wond uit Bangladesh 14 oktober 2022

Vijandschap tegen christenen Bangladesh duurt voort

Christenen in Bangladesh zijn doelwit van geweld. Islamitische leiders in het noorden van het land mishandelden een pas bekeerde vrouw. Een katholieke volksvertegenwoordiger overleed vorige week door politiek geweld. Het islamitische Bangladesh heeft geen jaloersmakende reputatie als het gaat om godsdienstvrijheid. Het dichtbevolkte land (165 miljoen inwoners) staat op de 29e plaats van de Ranglijst Christenvervolging. De ruim 600.000 christenen hebben het als kleine minderheid zwaar. Vooral vrouwen hebben het […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven