Predikantsvrouw Joy moet alleen terug naar de Verenigde Staten" />

Predikantsvrouw Joy moet alleen terug naar de Verenigde Staten

Predikantsvrouw Joy

Predikantsvrouw Joy uit Turkije moet alleen terug naar de Verenigde Staten. De Turkse autoriteiten stuurden haar een uitwijzingsbevel zonder een duidelijke reden daarvoor te geven. Samen met haar man is ze in hoger beroep gegaan.

Joy trouwde in 2013 met de protestantse voorganger Lütfü Subasigüller uit Ankara. Ze hebben drie kinderen. “Ik woon hier al tien jaar, het waren de beste jaren van mijn leven”, vertelt Joy. “Deze beslissing maakt me erg verdrietig – ik houd van Turkije en het Turkse volk.”

Bron: World Watch Monitor

* Op de foto zie je Andrew en Norine Brunson uit de Verenigde Staten. Ook zij waren werkzaam in Turkije, maar moesten na Andrews gevangenschap en vrijlating in 2018 het land verlaten.

Gebedspunten voor Joy en Lütfü

  • Bid om rust, vertrouwen en wijsheid voor Joy en Lütfü. Bid ook voor hun kinderen.
  • Bid dat de Here God werkt in het hart van de mensen die het hoger beroep in behandeling nemen.
  • Bid voor buitenlandse christenen die in Turkije wonen en voor hun werk onder het Turkse volk. Vijftig protestantse werkers zijn de afgelopen anderhalf jaar het land uitgezet.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Standbeeld van Ataturk 6 juli 2020

Turkije gaat door met uitzetten christelijke buitenlanders

Turkije blijft zonder opgaaf van redenen buitenlandse christenen het land uitzetten. Begin juni kreeg Joy Anna Crow Subasigüller, getrouwd met een Turkse predikant in Ankara en moeder van drie kinderen, te horen dat zij terug moet naar de Verenigde Staten.  In de afgelopen anderhalf jaar zijn al circa vijftig protestantse werkers door Turkije het land uitgezet. Zij krijgen geen visum of verblijfsvergunning meer van de Turkse migratiedienst, melden Deutsche Welle […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven