(Update) Pastor in Centraal-Azië overleden aan corona" />

(Update) Pastor in Centraal-Azië overleden aan corona

Tammar en Nadine

In 2017 vroegen we uw gebed voor Tammar en Nadine. Na een politie-inval in hun kerk en bedreigingen kreeg Nadine door de stress een miskraam. Een team van Open Doors ontmoette Tammar en bemoedigde hem en bad voor hem en zijn gezin. Tijdens een doopdienst waarin achttien bekeerde Oeigoeren gedoopt werden, viel de politie binnen. Daarna moesten Tammar en Nadine tijdelijk hun kerkenwerk staken om tot rust te komen.

Nu bereikte ons het verdrietige bericht van het overlijden van Tammar aan corona. Nadine en haar vier kinderen staan er alleen voor. Open Doors helpt hen met de kosten van de begrafenis en ondersteunt Nadine en haar kinderen bij wat er in de komende periode op hen af komt.

Update 10-08-2020: Begrafenis

Kort na het overlijden van Tammar vertelden de artsen dat het lichaam van Tammar niet werd vrijgegeven. Het zou vanwege corona met speciale maatregelen worden begraven. Kort daarna werd het lichaam toch vrijgegeven.

De begrafenis werd voorbereid en christelijke Oeigoeren zouden deze leiden. Maar toen arriveerde de familie van Nadine. Dit zijn radicale moslims en zij wilden Tammar volgens islamitische tradities begraven. Toen de begrafenis plaats zou vinden, kwam de imam niet opdagen. De reden hiervoor werd niet duidelijk. Toen hebben de christelijke vrienden van Tammar alsnog de leiding genomen. Het hele dorp was uitgelopen en ze hoorden het evangelie in hun taal, het Oeigoers. Nadine en haar vrienden lieten weten: “Dank de Here God met ons. Tammar diende Hem in zijn leven en zelfs in zijn dood is hij dienstbaar aan Gods glorie!”

Gebedspunten

  • Bid om troost van de Here God en mensen voor Nadine en haar vier kinderen.
  • Dank de Here God dat er veel mensen tot geloof komen en dat Hij Zijn kerk bouwt in Centraal-Azië. Bid dat veel dorpelingen nadenken over de christelijke boodschap bij de begrafenis.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Leyla Centraal Azie 19 juni 2020

Leyla is weer thuis!

Leyla uit Centraal-Azië is drie dagen na haar verbanning teruggehaald door haar islamitische echtgenoot. Hij had haar met hun vier kinderen uit huis gezet, omdat ze christen wilde blijven. Met familieleden zocht hij steun bij de autoriteiten, maar die stonden aan Leyla’s kant. “Veel christenen die wij kennen zijn goede en behulpzame mensen”, zeiden ze. Na overleg met Leyla’s familieleden haalde Halim* zijn vrouw daarom terug. Zelf ligt hij momenteel […]

Lees meer
Landschap Tadzjikistan 16 januari 2020

Khan uit Centraal-Azië hersteld na aanval van broers

Nadat Khan* uit Centraal-Azië was gedoopt, werd hij door zijn broers aangevallen. Hij herstelde van zijn verwondingen in het ziekenhuis. Vorig jaar september vroegen we om gebed voor deze situatie. We zijn dankbaar om te kunnen delen dat het goed gaat met Khan. Hij is enthousiaster dan ooit over het evangelie en reist samen met zijn vrouw rond om het evangelie in omliggende dorpen aan moslims te vertellen. Inmiddels zijn […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven