Irak, het land van de Eufraat en de Tigris, de bakermat van het christendom. Ooit was dertig procent van de bevolking christen, nu is dat nog maar 0,5 procent.

Onder invloed van IS vond een ware exodus plaats. Christenen vluchtten in grote aantallen weg. Ze werden met de dood bedreigd. Terreurgroep IS is inmiddels verslagen, maar hun ideologie is nog springlevend. Christenen lopen nog steeds gevaar. Aanvallen op kerken en individuele gelovigen komen zijn niet opgehouden. Vooral moslimbekeerlingen ervaren zware vervolging vanuit hun eigen familie of gemeenschap. Ze lopen het risico verstoten, mishandeld of vermoord te worden.

Maarten Dees was bij Family 7 te gast en vertelde in de aflevering van Uitgelicht Analyse van dinsdagavond 17 november over dit intrigerende land.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

De komende weken besteedt Family7 iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgebreid aandacht aan het werk van Open Doors in het televisieprogramma Uitgelicht Analyse.

Eerdere afleveringen gemist? Via de door Family7 aangemaakte YouTube playlist kijk je eerdere afleveringen uit deze serie eenvoudig terug.

Volgende afleveringen

Op 24 november vertelt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling over Mexico.

Ron van der Spoel neemt de kijker op 1 december mee naar India en de impact van het hindoe-nationalisme op de kerk.

Een week later op 8 december  vliegen we naar Azië en zoomt Klaas Muurling in op de ontwikkeling van de kerk in het gesloten Bhutan.

De laatste uitzending staat gepland op 15 december. Ron van der Spoel zet dan de spotlight op Burkina Faso.