Vervolging kind bedreigt
toekomst van de kerk" />

Vervolging kind bedreigt
toekomst van de kerk

Jongens in Bangladesh

Al vroeg in hun jonge leven worden kinderen in landen met christenvervolging geconfronteerd met geweld, buitensluiting en angst. De onderdrukkers hebben soms maar één doel: voorkomen dat er een generatie opgroeit waar de kerk uit gebouwd wordt. Open Doors brengt dit jaar voor het eerst via een onderzoeksrapport uit over de situatie van kinderen in de vervolgde kerk.

In 49 van de 50 landen van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors krijgen kinderen te maken met discriminatie en intimidatie op school. Dat is een belangrijke conclusie uit het rapport. De onderzoekers karakteriseren de vervolging als ‘’buitensluitend, identiteit-vormend en wreed.”

Wreed

Wreed omdat in bijna een derde (32 procent) van de landen met vervolging kinderen en jongeren worden gedood vanwege hun geloof of omdat ze tot een christelijke gemeenschap of familie behoren. Volgens de onderzoekers een zeer verontrustend percentage. Ook gedwongen huwelijken, verbaal, seksueel en fysiek geweld en psychologische druk maken de vervolging meedogenloos.

Aan de hand van een knelpuntenlijst bracht Open Doors in kaart waar kinderen onder de achttien jaar mee te maken krijgen. Juist omdat ze een kwetsbare groep vormen, wil de organisatie beter weten hoe het met hen is gesteld. Open Doors hoopt met die informatie beter te kunnen inspelen op hun noden.

Kwetsbaar

Juist kinderen zijn kwetsbaar omdat ze zich in een levensfase bevinden waarin hun identiteit nog wordt gevormd. Systematische marginalisering zet christelijke jongeren onder grote druk om zich te conformeren aan een meerderheidsreligie.

Open Doors hoopt in 2022 een vervolgonderzoek in te stellen naar de situatie van kinderen.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Kinderen 4 juni 2022

Kinderen wereldwijd slachtoffer en doelwit van agressie

4 juni is de Internationale dag van kinderen die slachtoffer zijn van agressie. Op deze dag wijst Open Doors erop dat kinderen niet alleen slachtoffer, maar ook doelwit zijn van agressie. Meer dan 450 miljoen kinderen – één op de zes in de wereld – leefden vorig jaar in een conflictgebied. Ze kunnen gewond raken, overlijden, slaan op de vlucht, worden gedwongen uitgehuwelijkt of lopen het risico gerekruteerd te worden […]

Lees meer
Sudan 20 augustus 2020

Wijzigingen nieuwe Soedanese grondwet zijn ontoereikend

Huwelijken voor tienjarige kinderen nog steeds legaal  Soedan – Ondanks de recente afschaffing van de Wet op Geloofsafvalligheid zeggen 29 Soedanese organisaties dat de nieuwe voorstellen voor grondwetswijziging niet toereikend zijn. De groep zegt dat de overgangsregering heeft verzuimd naar de bevolking en mensenrechtengroepen te luisteren, meldt World Watch Monitor.  De organisaties presenteren zich als een paraplugroep zonder hun namen te noemen. Ze stellen vast dat er op de Strafwet […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven