Muskathlon Irak 2025

Muskathlon Irak 2025

Kom jij in beweging voor vervolgde broers en zussen?

Wat: Mountainbiken, hardlopen of wandelen.
Wanneer: 3 t/m 10 oktober 2025.

Iraakse christenen hebben flink geleden toen IS-strijders huishielden. IS zaaide niet alleen dood en verderf onder de christelijke bevolking, ze lieten ook een spoor van vernielde kerken en huizen achter. Christenen werden verjaagd of gedood, kerken in brand gestoken en dorpen geplunderd. De ravage die de terreurgroep achterliet is reusachtig. Nu, jaren later, bouwen de christenen alles wat verwoest is weer steen voor steen op.

De meeste christenen wonen in Noord-Irak, ook wel Koerdistan genoemd. IS is weliswaar verdreven, maar islamitische wetgeving in het land zet kerken en christenen flink onder druk. Het is verboden je te bekeren tot het christendom. Wie wel praat over Jezus, kan moeilijkheden krijgen op werk, doodsbedreigingen van familieleden of zelfs fysiek geweld.

Waarom naar Irak?

Tijdens de Muskathlon naar Irak ontmoet je lokale christenen die te maken hebben (gehad) met vervolging. Je spreekt met pastors en ziet met eigen ogen hoe de Iraakse kerk de liefde van de Here Jezus uitdeelt. Je ontmoet lokale christenen en bezoekt projecten om te zien hoe zij moedig volhouden in vervolging. Hun verhalen zullen je stilzetten en je eigen geloofsleven een boost geven. Maar bovenal ben jij een bemoediging omdat je laat zien dat ze niet alleen staan in de strijd.

Bemoedig jij de vervolgde kerk in Irak?

In oktober 2025 reizen we naar Irak. Kom jij in beweging voor dit land? Bemoedig hen met jouw Muskathlon en reis mee!

Kom in beweging!

AANMELDEN

Wil jij in beweging komen voor vervolgde broers en zussen? Ga de sportieve uitdaging aan!

Meer info

Twijfel je nog of de Muskathlon iets voor jou is? We vertellen je er graag meer over.

Steun

Wil je een Muskathlon deelnemer financieel steunen? Dit kan met een donatie.

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Scroll naar boven