Muskathlon hardlopen

Muskathlon Zuid-Korea 2024

Kom jij in beweging voor vervolgde broers en zussen?

Wat: Mountainbiken, hardlopen of wandelen voor geheime gelovigen.
Wanneer: Oktober 2024.

Noord-Korea staat al twintig jaar in de top-3 van de Ranglijst Christenvervolging. Je zou denken dat het onmogelijk is om onder zo’n streng regime tot geloof te komen. Toch leven er naar schatting 400.000 christenen in het land. Geloven in Noord-Korea vraagt echter een hoge prijs.

Waarom naar Zuid-Korea?

Vandaag de dag is het Koreaanse Schiereiland verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Die verschillen enorm van elkaar. Noord-Korea is in veel opzichten een uniek land: het is buitengewoon geïsoleerd en kent wrede strafkampen voor de eigen bevolking. Het regime beschouwt christenen als een gevaar voor het land.

Wie christen is, loopt het risico in de gevangenis te komen, te worden gemarteld of zelfs gedood. Zijn familie wacht hetzelfde lot. Vanwege de dreiging vluchten veel Noord-Koreanen naar het buurland China. Worden ze ontdekt? Dan lopen ze kans om te worden teruggestuurd naar Noord-Korea, waar hen berechting en opsluiting wacht.

Bemoedig jij de vervolgde kerk in Zuid-Korea?

In oktober 2024 reizen we naar Zuid-Korea en ontmoeten we geheime gelovigen en lokale partners van Open Doors die Noord-Koreaanse christenen helpen. Kom jij in beweging voor christenen in een van de meest gesloten landen ter wereld?

Kom in beweging!

AANMELDEN

Wil jij in beweging komen voor vervolgde broers en zussen? Ga de sportieve uitdaging aan!

Meer info

Twijfel je nog of de Muskathlon iets voor jou is? We vertellen je er graag meer over.

Steun

Wil je een Muskathlon deelnemer financieel steunen? Dit kan met een donatie.

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven