Studenten op een seminarie in het oosten van Burkina Faso zijn in de nacht van 10 op 11 februari opgeschrikt door een gewelddadige aanval.

Onbekenden staken hun slaapzalen in brand (zie foto). Ook een klaslokaal en een auto van het seminarie gingen in vlammen op. Een andere auto van een priester werd gestolen. Wonder boven wonder raakte geen van de 146 seminariestudenten en zeven docenten in Saint Kisito de Bougui gewond.

De aanslag is vermoedelijk het werk van jihadisten en past in een reeks van gewelddadige aanslagen die Burkina Faso in de greep houden. De regering lijkt weinig grip te hebben op de veiligheidssituatie.

Wapenuitrusting

In reactie op het grote aantal geweldsincidenten in het land kwam het leger vorige maand in opstand. De militairen waren woedend over hun ontoereikende wapenuitrusting. Uit onvrede stuurden ze president Roch Kabore op 25 januari naar huis. Sindsdien heeft legerleider Sandaogo Damiba de touwtjes in handen in het land.

Bid voor:

• studenten en docenten van het seminarie in Saint Kisito de Bougui. Bid dat de Here God hen de moed geeft om door te gaan met hun studie;
• de regering van dit land;
• duurzame vrede en eenheid in Burkina Faso wanneer het land geteisterd wordt door jihadistische aanslagen;
• christenen die op de vlucht zijn geslagen voor het geweld. Bid dat ze in deze moeilijke tijden hun geloof vasthouden.

Burkina Faso staat op plek 32 van de Ranglijst Christenvervolging.