Actieve kerk in chaotisch Sri Lanka

Man in Sri-Lanka ontvangt voedsel

Sri Lanka is de laatste tijd veel in het nieuws. De economie ligt in puin, er zijn demonstraties, de president is het land ontvlucht en politiek is het onrustig. Juist in deze chaos is de kerk in actie gekomen en doen mensen wat ze kunnen om hun gemeenschap te dienen. Een paar voorbeelden:

1. Een plaatselijke kerk in het district Kegalle, ten noordoosten van Colombo, besloot de bewoners van hun dorp, waarvan de meesten geen christen zijn, wat verfrissingen aan te bieden. Het was een eenvoudig gebaar van vriendelijkheid. Kinderen wachtten ongeduldig tot zij aan de beurt waren.

2. In de afgelopen weken hadden lokale veldpartners de gelegenheid noodhulp te verlenen aan christenen met een laag inkomen die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden, waaronder dominees en weduwen.

3. Een paar plaatselijke kerken in de buitenwijken van Colombo kwamen onlangs naar voren om de gemeentewerkers in hun stad te helpen. Zij deelden rantsoenen uit aan enkele gemeentewerkers en politieagenten. De politie liet de kerken weten dat zij was geraakt door de vrijgevigheid in deze crisistijd.

4. Een plaatselijke kerk in Nugegoda deelde vijftig maaltijden uit aan met name boeddhistische buurtgenoten met een laag inkomen. Op deze manier kwam de plaatselijke kerk in contact met hen.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Ondergaande zon in Sri Lanka 8 april 2024

Anonieme petitie tegen predikant in Sri Lanka

Voor dominee Nimal* uit Sri Lanka zijn het spannende weken. In zijn dorp hebben enkele boeddhistische monniken een petitie tegen hem persoonlijk opgesteld. Bovendien dreigen ze kerkdiensten te verstoren. Dat is al vaker gebeurd. De aanjagers achter de actie zijn anoniem. Maar een dorpeling, met wie Nimal op goede voet staat, lichtte hem begin april in over de petitie. “Ongeveer tien mensen gingen op 3 april de deuren langs om […]

Lees meer
Ravage na een aanval op de St. Sebastian's Church in Sri Lanka 2 februari 2023

Gemengde gevoelens na compensatie voor bomaanslagen in Sri Lanka   

Slachtoffers van de bloedige bomaanslagen in Sri Lanka tijdens Pasen in 2019 hebben een schadeloosstelling gekregen. Maar de daders blijven onbestraft. In Sri Lanka reageren christenen dan ook met gemengde gevoelens.   Het Sri Lankaanse hooggerechtshof oordeelde op 12 januari dat nabestaanden recht hebben op compensatie. Zij krijgen 310 miljoen Sri Lankaanse roepie (in totaal ongeveer 760.000 euro), betaald uit de persoonlijke fondsen van de voormalige president Maithripala Sirisena en vier hoge […]

Lees meer
Sri Lanka 13 augustus 2020

Boeddhisten winnen verkiezingen Sri Lanka dankzij aanslagen in 2019

De overwinning van de People Front Party in de parlementaire verkiezingen zorgt voor angst bij christenen en andere minderheden in Sri Lanka. De boeddhistische nationalistische partij won op 5 augustus met een twee derde meerderheid in het parlement. De leider van het People Front is Mahinda Rajapaksa, die eerder president was van het land. Zijn broer Gotabaya is nu president en Mahinda is premier.  Met een parlementaire meerderheid en de […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven