Algerije veroordeelt predikant en sluit drie kerken" />

Algerije veroordeelt predikant en sluit drie kerken

Algarije

Dominee Rachid Seighir uit Algerije en zijn christelijke boekenwinkel-collega Nouh Hiamimi, hebben in hoger beroep een jaar gevangenisstraf vermindering en een geldboete gekregen. Ze worden beschuldigd van evangelisatie. Daarnaast worden drie kerken in het gebied  op last van de rechtbank gesloten. Daarmee komt het aantal verzegelde kerken in Algerije op zestien te staan.

Christenen in Algerije vragen gebed voor beide mannen. Ze moeten een geldbedrag van ruim 1200 euro boete betalen. Met een hoger beroep gaan ze hier protest tegen aantekenen.

Dominee Rachid is voorganger in de Oran City Church (l’Oratoire) en eigenaar van een christelijke boekwinkel. Collega Hamimi werkt hier als verkoper. In september 2017 deed de politie een inval in de boekenzaak. Daarbij werden christelijke boeken, Bijbels en printers in beslag genomen. Hun winkel zou boeken bevatten die ‘’beledigend zijn voor het geloof van moslims’’.  De beschuldiging heeft betrekking op een artikel in de wet in Algerije waarmee personen kunnen worden aangeklaagd die van doen hebben met “produceren, bewaren of verspreiden van geprinte documenten, audiovisuele informatie, of gebruik maken van een ander middel met de bedoeling het islamitische geloof te ondermijnen”.  

Kerken dicht

Een hoger beroep van beide mannen diende op 16 mei, het vonnis werd verschillende keren uitgesteld. De rechtbank van Oran gaf op 4 juni orders om drie kerken in Algerije te sluiten: de kerk van dominee Rachid, het Ain Turk-house of Hope en de El Ayaida-kerk.  

Op 15 juli 2020 was dit besluit al genomen, maar de kerken waren tot op heden gewoon open gebleven. Het is onbekend wanneer de autoriteiten in Algerije de kerken zullen verzegelen. Met deze drie kerken komt het totale aantal gesloten kerken in Algerije op zestien.

Christenen in Algerije vragen ons gebed voor:

  • Gerechtigheid voor deze mannen
  • De vrede van Christus voor dominee Rachid en Nouh Hiamimi
  • De drie kerken die gedwongen moeten sluiten
  • Afschaffing van oneerlijke wetten die de christelijke eredienst in de weg staan
  • De verantwoordelijken voor dit oordeel, dat ze overtuigd mogen worden door de Heilige Geest en vergevingsgezindheid zullen ontvangen en een nieuw leven in Christus.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Dorp in Algerije 16 februari 2023

‘EU mag niet wegkijken van kerksluitingen in Algerije’

Tien Europarlementariërs hebben de Europese Unie opgeroepen protest aan te tekenen tegen de verslechterende godsdienstvrijheid in Algerije. In de afgelopen zes jaar sloot meer dan 80 procent van de protestantse kerken in Algerije hun deuren. Begin februari moest opnieuw een protestantse kerk in Taourirt Mokrane dicht op bevel van de overheid. Het is de 39e van de in totaal 47 kerken die zijn aangesloten bij de Eglise Protestante d’Algérie (EPA). […]

Lees meer
Bord moskee in Algerije 22 april 2022

Kerksluitingen in Algerije blijven doorgaan

De Algerijnse autoriteiten hebben een protestantse kerk de opdracht gegeven haar deuren te sluiten. Tegen een andere kerk loopt een gerechtelijke procedure die mogelijk ook tot sluiting zal leiden. Eerder deze maand kreeg de kerk van ‘Aouchiche’ in de noordelijke stad Bejaia te horen dat de gouverneur had bevolen dat zij haar activiteiten met onmiddellijke ingang moest staken. De kerk telt ongeveer 300 leden. ‘Aouchiche’ is lid van het netwerk […]

Lees meer
Jongeren luisteren 15 januari 2020

Christenen in Afrika steeds vaker vogelvrij

Christenen in Afrika krijgen steeds vaker te maken met zware tot extreme geloofsvervolging. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt, op basis van de nieuwe Ranglijst Christenvervolging die vandaag verschijnt. Burkina Faso is de meest opvallende en hoogste nieuwe binnenkomer op 28. In Nigeria werd het hoogste aantal christenen gedood. Eén op de vijf christenen in Afrika heeft te maken met zware, zeer zware of extreme […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven