Dominee Rachid Seighir uit Algerije en zijn christelijke boekenwinkel-collega Nouh Hiamimi, hebben in hoger beroep een jaar gevangenisstraf vermindering en een geldboete gekregen. Ze worden beschuldigd van evangelisatie. Daarnaast worden drie kerken in het gebied  op last van de rechtbank gesloten. Daarmee komt het aantal verzegelde kerken in Algerije op zestien te staan.

Christenen in Algerije vragen gebed voor beide mannen. Ze moeten een geldbedrag van ruim 1200 euro boete betalen. Met een hoger beroep gaan ze hier protest tegen aantekenen.

Dominee Rachid is voorganger in de Oran City Church (l’Oratoire) en eigenaar van een christelijke boekwinkel. Collega Hamimi werkt hier als verkoper. In september 2017 deed de politie een inval in de boekenzaak. Daarbij werden christelijke boeken, Bijbels en printers in beslag genomen. Hun winkel zou boeken bevatten die ‘’beledigend zijn voor het geloof van moslims’’.  De beschuldiging heeft betrekking op een artikel in de wet in Algerije waarmee personen kunnen worden aangeklaagd die van doen hebben met “produceren, bewaren of verspreiden van geprinte documenten, audiovisuele informatie, of gebruik maken van een ander middel met de bedoeling het islamitische geloof te ondermijnen”.  

Kerken dicht

Een hoger beroep van beide mannen diende op 16 mei, het vonnis werd verschillende keren uitgesteld. De rechtbank van Oran gaf op 4 juni orders om drie kerken in Algerije te sluiten: de kerk van dominee Rachid, het Ain Turk-house of Hope en de El Ayaida-kerk.  

Op 15 juli 2020 was dit besluit al genomen, maar de kerken waren tot op heden gewoon open gebleven. Het is onbekend wanneer de autoriteiten in Algerije de kerken zullen verzegelen. Met deze drie kerken komt het totale aantal gesloten kerken in Algerije op zestien.

Christenen in Algerije vragen ons gebed voor:

  • Gerechtigheid voor deze mannen
  • De vrede van Christus voor dominee Rachid en Nouh Hiamimi
  • De drie kerken die gedwongen moeten sluiten
  • Afschaffing van oneerlijke wetten die de christelijke eredienst in de weg staan
  • De verantwoordelijken voor dit oordeel, dat ze overtuigd mogen worden door de Heilige Geest en vergevingsgezindheid zullen ontvangen en een nieuw leven in Christus.