Bewoners in Laos dulden geen kerk in dorp

Laos

Laos – Tien dorpsbewoners hebben eerder deze maand het huis van pastor Inpong in Noord-Laos verwoest. Ze wilden niet dat het huis als een kerk werd gebruikt.

Een ingestort huis gemaakt van hout en bamboe en een kapot metalen dak zijn te zien in een korte video gemaakt door een contactpersoon van Open Doors in Laos. Tien dorpelingen kwamen met geweren, hamers en stokken en vernietigden het huis van de pastor deze maand.

Eerder dit jaar kreeg Inpong bezoek van de politie, lokale ambtenaren en het dorpshoofd met de vraag of zijn huis ook een kerk was. Hij vertelde dat het zijn huis is, maar dat christenen er ook bij elkaar komen en er bidden en zingen. De autoriteiten namen genoegen met zijn uitleg en vertrokken.

Inpong hoorde daarna niets van de lokale overheid en de gelovigen zetten hun christelijke activiteiten voort. Op een dag ontstond het idee om van het huis een kerk te maken. Toen het dorpshoofd hier lucht van kreeg, nodigde hij de voorganger uit voor een overleg in de dorpshal. Het dorpshoofd en andere leiders vroegen hem om alle christelijke activiteiten in het huis te staken. “Als je het niet doet, dan maken we je huis met de grond gelijk.” Toen Inpong aangaf niet mee te willen werken, zei het dorpshoofd: “Als je het huis niet zelf afbreekt, dan gaan wíj dat voor jou doen. Als het huis niet vernietigd wordt, dan zal het probleem voortduren. Morgen zal je zien wat er met je huis gebeurt.”

De pastor dacht dat het alleen maar bedreigingen waren. Maar de volgende dag, zondag, kwamen de dorpelingen met hun gereedschap en wapens. Ze braken het huis af, anderen namen de mobiele telefoons en andere bezittingen van de aanwezige gelovigen in beslag. Ze wilden voorkomen dat er filmopnamen werden gemaakt. Later gaven ze deze eigendommen terug.

Gebedspunten

  • Bid voor bescherming van pastor Inpong, zijn familie en de christenen in het dorp
  • Bid dat de gelovigen niet overmand worden door angst en dat ze vol van geloof zijn en een getuigenis zijn voor de dorpsbewoners. Speciaal voor hen die de gelovigen bespotten om hun geloof.
  • Bid dat de vervolgers in hun hart geraakt worden en ook christen worden.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Laos 12 september 2023

Terug-bekering vereist voor vrijlating uit gevangenis in Laos

Xiong* en Yod* zijn een jong stel met vier kinderen uit Laos. In 2021 werden zij christen. Toen de ouders en familieleden van Xiong hoorden van deze bekering, werden ze gelijk hun dorp uitgezet. Een kerkleider uit een dorpje in de buurt in centraal Laos nam hen in huis, terwijl andere gemeenteleden voor praktische hulp zorgden.  In mei van dit jaar stond de familie van Xiong op de stoep van […]

Lees meer
Mensen lezen uit Bijbel 9 november 2022

Voorganger in Laos gemarteld en vermoord 

Het lichaam van een evangelische voorganger in het zuiden van Laos is eind oktober verminkt teruggevonden. Volgens de politie en nationale kerkleiders is de man gemarteld en op brute wijze vermoord. Betrokkenen bij het politieonderzoek geven aan dat pastor See vermoord is om zijn geloof. Pastor See was betrokken bij een grote opwekking in de regio. Het toenemende aantal mensen dat zich liet dopen veroorzaakte spanningen in de lokale gemeenschap. […]

Lees meer
Laos gezin 3 juli 2020

‘Hij zit nu al drie maanden in de gevangenis’

Onderstaande boodschap ontvingen we van Boupha* uit Laos en delen we graag met je. Boupha vertelt je wat haar gezin de afgelopen drie maanden is overkomen. Zij vraagt om gebed. “Mijn naam is Boupha en de naam van mijn echtgenoot is Athit*. We zijn al bijna tien jaar getrouwd en hebben drie kinderen. Kort geleden verhuisden we naar het dorp waar onze grootouders wonen en begonnen we een bediening.” Genezing […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven