Bijbels met gejuich ontvangen in Kenia

Zingende vrouwen in Kenia

“Bedankt dat julllie ons een Bijbel hebben gegeven!” Zo reageerde een groep Keniaanse vrouwen, toen ze afgelopen maand dertig Bijbels in het Swahili kregen van Open Doors. De vrouwen wonen aan de oostkust van Kenia, waar veel moslims leven.

In augustus bezochten veldwerkers van Open Doors tijdens een reis van het International Presence Ministry een kerk aan de kust van Kenia. Samen met supporters overhandigden zij Bijbels aan de kerkgemeenschap. De geschenken werden met dans en groot feest in ontvangst genomen.

“Bedankt dat jullie ons een Bijbel hebben gegeven”, vertelde een van de gelovigen. “Jullie hebben een enorme impact gehad op deze kerk. Ik heb er veel geleerd en dat maakt me heel dankbaar.” Een ander zei dat er verbondenheid uit sprak. “Ik voelde de band met de gelovigen toen zij hun getuigenis gaven en Bijbels ontvingen. Ik bid dat zij hun geloof door het Woord mogen blijven versterken.”

Open Doors-werkers deelden in totaal dertig in het Swahili vertaalde Bijbels uit aan de kerkgangers. Deze Bijbels zullen deze vervolgde broeders en zusters helpen de Schrift in hun eigen taal te bestuderen en hun begrip van het Woord en hun relatie met God verdiepen.

Terreuraanslagen

In dit gebied van Kenia worden christenen geconfronteerd met ernstige vervolging door hun moslimburen en terroristen van al-Shabaab. Deze radicaalislamitische organisatie opereert vanuit Somalië en steekt geregeld de grens met Kenia over om aanslagen te plegen op christenen en christelijke scholen en universiteiten. De meest geruchtmakende aanslag vond plaats op een universiteit in Garissa in 2015, waarbij 147 (merendeels christelijke) studenten om hun geloof werden vermoord.

Open Doors werkt sinds de jaren negentig in Kenia via lokale partners en kerken. Via deze partners biedt OD aanvullende ondersteuning aan voor vervolgde nieuwe gelovigen. Dat gebeurt door middel van discipelschapstraining, training in reactie op vervolging, en training op het gebied van bijbels leiderschap en belangenbehartiging.

Waar mogelijk en nodig geeft Open Doors ook steun aan economische empowerment en helpt bij psychosociale zorg aan gelovigen die een trauma hebben opgelopen als gevolg van vervolging.

Om voor te bidden:

  • Bid dat deze Bijbels een lamp zullen zijn voor de voeten van deze gelovigen, een licht op hun pad. (Psalm 119).
  • Dank de Here God voor de kans om Zijn woord te delen en voor het prachtige geschenk dat het voor ons is.
  • Bid dat liefde en begrip mogen groeien en verdiepen door het hebben van een eigen Bijbel.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven