Een stenen muurtje herinnert nog aan het dorp Hitawa. In de nacht van 30 op 31 mei trokken de militanten van de islamitische terreurgroep Boko Haram plunderend door het dorp in Noord-Kameroen. De aanvallers schoten in het wild om zich heen. Tien mensen werden gedood bij de aanval, meerdere mensen raakten gewond. Al rovend stak Boko Haram dertig huizen in brand en ontvoerden ze twee kinderen.

De tien dodelijke slachtoffers zijn geïdentificeerd. Het gaat om zeven burgers en drie militairen. Van de zeven burgers behoren er vier tot de lokale evangelische gemeente. Een ooggetuige vertelt: “Om ongeveer 3 uur ‘s morgens bestormden de rebellen het dorp. De plaatselijke burgerwacht waarschuwde het leger en er volgde een heftige strijd. De inwoners die in het dorp waren, sloegen allemaal op de vlucht.”

Een lokale kerkleider vertelt aan Open Doors dat mensen zich niet veilig voelen. “Ze hebben geen keuze meer. Er zit niets anders op dan het weinige dat ze hebben achter te laten, want alle hoop lijkt verloren, zeker nu de soldaten vertrokken zijn.”

De kerkleider vertelt ook het persoonlijke verhaal van een 70-jarige dorpsgenoot. Zijn huis werd afgebrand en hij bleef met niets achter; geen eten, geen kleren. Sinds de plundering leeft hij onder een boom, zijn leeftijd en gebrek aan bezit beletten hem om een nieuw huis te bouwen.

De terreurgroep Boko Haram maakt al sinds 2014 veel slachtoffers in Kameroen en richt ook veel schade aan in de regio. Het geweld lijkt de laatste tijd weer toe te nemen.

Open Doors roept op tot gebed voor de inwoners van Hitawa, Noord-Kameroen:

  • Bid voor de christenen in Noord-Kameroen, die continue worden blootgesteld aan deze dreigingen
  • Bid voor het herstel van de gewonden
  • Bid voor de twee kinderen die ontvoerd zijn, dat ze veilig terug mogen keren naar hun families