De kracht van gebed

Youssef

Op 1 juni verscheen de bijlage van het Nederlands Dagblad ‘Kerk in de knel’. Een special die is gemaakt in aanloop naar de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Centraal in deze bijlage staat het verhaal van Youssef Jacob, een bekeerde moslim die zelf vervolging meemaakte.

Toen Youssef werd gevraagd wat hij vond van de organisatie van een Zondag voor de Vervolgde Kerk, reageerde hij als volgt: “Ik geloof dat gebed de sleutel is. Het is onze strategie in Algerije. Het is de manier waarop we kunnen plannen en onszelf verdedigen. Een broeder zei dat gebed net zo belangrijk is als zuurstof. Zonder kunnen we niet ver komen.”

Youssef vervolgt: “Ik wil jullie aanmoedigen om te bidden. Soms zien we gelijk verschil, soms duurt het een tijd. Maar ik ben verwonderd over de kracht van standvastig bidden. Als we kijken naar wanneer de zendelingen naar Algerije kwamen bijvoorbeeld, in 1881. Ze baden dagelijks, jaren achtereen. Uiteindelijk wel honderd jaar. Maar uiteindelijk leren we in gebed ook op God te wachten. God ontwaakte in 1981 een opwekking van de Algerijnse kerk. Sindsdien hebben we ongelooflijke groei gezien. We hebben tienduizenden moslims tot geloof zien komen. Ongelooflijke verhalen van genezing. Van God die Zich openbaart. God die mensen aanraakt, zelfs in de moskee. Door dromen, door visioenen. Op vele manieren.

Ik heb me verbaasd over een zuster. Ze was analfabeet en was nooit naar school geweest. Toen onze broeders haar bezochten en met haar het evangelie deelden, gingen veel mensen voor haar bidden. Op een nacht had ze een visioen, ze zag Jezus ’s nachts in een droom. Jezus daagde haar uit: ga en pak een Bijbel en begin te lezen. Ze weigerde. Maar na een derde keer hetzelfde visioen te hebben gehad, pakte ze een Bijbel in het Arabisch. Ze kon het vlekkeloos lezen. Hoe was dit mogelijk? Iemand die analfabeet is, wordt wakker en begint te lezen. Door gebed.”

Youssef Jacob roept iedereen op om mee te doen aan de Zondag voor de Vervolgde Kerk en de daaropvolgende Nacht van Gebed (17/18 juni). “Ik zou u willen aanmoedigen om deel te nemen aan de tijd van gebed, in de overtuiging dat God meer kan doen dan wij kunnen denken of ons kunnen voorstellen”.

Zondag voor de Vervolgde Kerk

Zondag 12 juni 2022 is de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Traditiegetrouw is de eerste zondag na Pinksteren de Zondag voor de Vervolgde Kerk, want na de uitstorting van de Heilige Geest begon ook de vervolging.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven