Nacht van Gebed keert terug naar kerken

De jaarlijkse Nacht van Gebed keert terug naar de kerken. In de nacht van 4 op 5 juni kunnen bidders weer terecht in hun eigen locaties. De aanpak van vorig jaar, met uitsluitend livestreams vanwege de coronacrisis, wordt grotendeels losgelaten. 

Dat meldt Open Doors, organisator van de jaarlijkse Nacht van Gebed en de daaraan voorafgaande Zondag voor de Vervolgde Kerk (op 30 mei). Vorig jaar beperkte de coronacrisis de bewegingsvrijheid van veel mensen, waardoor publieksdeelname aan de Nacht van Gebed in een kerkgebouw vrijwel niet te realiseren was. Nu de pandemie geleidelijk aan kan worden teruggedrongen, is er volgens Open Doors weer ruimte om in kerkgebouwen of online samen te bidden.

Open Doors-directeur Maarten Dees hoopt dat er dit jaar veel kerken kunnen meedoen:

Gebed is harder nodig dan ooit. Fysiek samen komen om te bidden stimuleert onze broodnodige verbondenheid met broeders en zusters in het wereldwijde lichaam van Christus.”

Maarten Dees

Vervolgde kerk

De Zondag voor de Vervolgde Kerk vindt plaats op zondag 30 mei. Gemeenten kunnen hiervoor een preekschets aanvragen bij Open Doors die in eigen gemeente te gebruiken is. De Nacht van Gebed begint op vrijdagavond 4 juni om 20.00 uur en eindigt om 06.00 uur op zaterdag 5 juni. 

Aan de jaarlijkse Nacht van Gebed doen veel christenen in ons land en Vlaanderen mee. Daarnaast geven tal van kerken in hun dienst op de zondag daaraan voorafgaand aandacht aan geloofsvervolging. Gemeenten die mee willen doen, kunnen terecht op de speciale pagina’s over de Nacht van Gebed en de Zondag voor de Vervolgde Kerk op de website van Open Doors.

Open Doors zet zich wereldwijd in voor steun en gebed aan de vervolgde kerk en is vooral bekend door de Ranglijst Christenvervolging. In dit toonaangevende jaaroverzicht staat in welke vijftig landen christenen het zwaarst vervolgd worden. Naar schatting 340 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling. De Ranglijst Christenvervolging is tevens een belangrijke graadmeter voor de godsdienstvrijheid in de wereld.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Nacht van gebed 7 juni 2021

Op zeshonderd locaties baden christenen voor vervolgde kerk

Op meer dan zeshonderd plekken hebben christenen in Nederland en Vlaanderen meegedaan aan de jaarlijkse Nacht van Gebed. Dat meldt Open Doors over de gebedsnacht van afgelopen vrijdag op zaterdag.  De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors dat traditiegetrouw kort na Pinksteren plaatsvindt. Al decennialang komen christenen een nacht per jaar bij elkaar om voor hun vervolgde geloofsgenoten te bidden. Ruim 340 miljoen christenen wereldwijd hebben om hun geloof te maken met vervolging, geweld en […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven