Elke dag worden drie Pakistaanse meisjes gedwongen te trouwen met een moslim

Pakistan

Christenen in Pakistan zijn zwaar teleurgesteld dat het wetsvoorstel op gedwongen bekering deze maand is afgewezen als on-islamitisch. Ze hadden hoop dat een nieuwe wet een einde zou maken aan dit schrijnende onrecht: ieder jaar worden ten minste 1000 Pakistaanse meisjes gedwongen te trouwen met een moslim. Veel meisjes worden eerst ontvoerd en daarna gedwongen te trouwen met een moslim.

Het gaat om kinderen jonger dan achttien jaar. Zeventig procent van de meisjes is christelijk, dertig procent is hindoe. In 2019 schreef de mensenrechtencommissie in Pakistan in haar jaarrapport dat “de overheid weinig heeft gedaan om deze gedwongen huwelijken te stoppen”.

In november van datzelfde jaar kreeg een parlementaire commissie de opdracht een wetsvoorstel te maken om deze misdadige praktijk een halt toe te roepen.

Sharia

Volgens de sharia (islamitische wetgeving) erft een kind zijn godsdienstige identiteit van de vader. Moslimvrouwen zijn verplicht te trouwen met een moslimman. Tegelijkertijd worden moslimmannen aangemoedigd om ook niet-islamitische vrouwen te trouwen. Dat leidt er namelijk toe dat hun nazaten als moslim door het leven zullen gaan.

Het komt veel voor dat jonge christelijke en hindoemeisjes worden ontvoerd uit hun eigen gemeenschap. Niet zelden worden ze uitgebuit, misbruikt, en gedwongen om moslim-baby’s te produceren. Een cultuur van straffeloosheid zorgt ervoor dat niemand er iets aan doet. De politie in Pakistan knijpt vaak een oogje toe en weigert in veel gevallen een onderzoek in te stellen als christelijke of hindoeïstische ouders een klacht indienen.

In 2018 beloofde president Imran Khan nog dat hij meisjes van religieuze minderheden in Pakistan zou beschermen tegen gedwongen huwelijken. Maar het lijkt erop dat hij is bezweken voor de druk van islamitische wetsgeleerden die in oktober een storm van protest op social media ontketenden tegen dat plan ontketenden. Zij verketterden het wetsvoorstel tegen gedwongen bekering als on-islamitisch. Eind oktober verzekerde Khan vooraanstaande moslimgeleerden in zijn land dat de wet niet bekrachtigd zou worden tijdens zijn regeringsperiode.

Gebedspunten:

  • Bid voor het grote onrecht dat veel jonge meisjes in Pakistan treft, dat ook voor hen “recht” zal geschieden (Amos 5:24).
  • Bid om bescherming van dappere advocaten en journalisten in Pakistan die het opnemen voor deze meisjes, vaak met gevaar voor eigen leven.

Pakistan staat op plaats 5 van de Ranglijst Christenvervolging.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Kerk in Jaranwala 21 augustus 2023

Sfeer in Jaranwala blijft gespannen​​​​​​​

In de Pakistaanse stad Jaranwala blijft de situatie gespannen, nadat vorige week een woedende menigte ruim twintig kerken en tientallen woningen in een christelijke wijk had vernield. De onrust brak uit na beschuldigingen over ontheiliging van de Koran door christenen. De autoriteiten in de provincie Punjab nemen de zaak hoog op, na felle protesten in in binnen- en buitenland. De belangrijkste aanstichters van het geweld zouden zijn opgepakt en de […]

Lees meer
Verwoeste kerk in Pakistan 18 augustus 2023

Pakistaanse christenen smeken om gebed en gerechtigheid 

Christenen in Pakistan vragen dringend om gebed voor hun veiligheid. Een woedende menigte stak woensdag in de stad Jaranwala kerken in brand en verwoestte huizen van christenen. Het volksgericht volgde na geruchten over godslastering: christenen zouden een Koran hebben ontheiligd door die in brand te steken.  Volgens media  en mensenrechtengroeperingen zijn ten minste twintig kerken aangevallen. Honderden extremistische moslims bestormden kerkgebouwen, vernielden het interieur, Bijbels en kruizen en stichtten brand. Ook […]

Lees meer
Mensen lopen door het water 19 september 2022

Pakistan: Verwoestende overstromingen storten land in verdere onzekerheid 

Pakistan ondergaat een natuurramp. Een derde van het land staat onder water. Door een heftig regenseizoen in combinatie met het smelten van de gletsjers, breken de dijken langs de westelijke grens van het land. Het land heeft daarnaast te maken met een kwakkelende economie, een golf van geweld en politieke instabiliteit. Christenen in Pakistan worden vaak verwaarloosd en vervolgd vanwege hun geloof. Onze broeders en zusters, die al een moeilijk […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven