Indiase Hoge Raad weigert zich te bemoeien met bekeringen" />

Indiase Hoge Raad weigert zich te bemoeien met bekeringen

India Hoge Raad

India – De Hoge Raad in Delhi heeft een verzoek van de regerende BJP-partij geweigerd om richtlijnen voor een antibekeringswet op te stellen.  

Het hoofdstedelijke rechtscollege in India stelt dat religie een persoonlijke zaak is en beschouwt de overgang naar een andere religie als een individuele keus. 

Een kerkleider uit Delhi reageert verheugd op deze uitspraak. “Er is veel verzet tegen christelijke bekeringen in India en er zijn anti-bekeringswetten. We zijn God dankbaar dat dit een positief tegengeluid is tegen die ontwikkelingen.” 

De Hoge Raad verwierp vrijdag een verzoek om bekeringen in de hoofdstad te reguleren. Hij stelde dat er geen reden is dat een individu toe moet geven aan bedreigingen, intimidatie of verleiding om iets anders te gaan geloven. 

Opperrechter D.N. Patel en rechter Shankar vroegen de indiener van het verzoek, Ashwini Kumar Upadhyay, het verzoek in te trekken. Upadhyay is een advocaat en een leider binnen de BJP-partij. Hij onderbouwde zijn verzoek met het argument dat individuen, organisaties en NGO’s vooral op het platteland Indiërs willen bekeren door ‘intimidatie, bedreiging en verleiding met geld’. Hij stelde ook dat er in de afgelopen twintig jaren massale bekeringen tot het christendom hebben plaatsgevonden. Hij en de BJP zijn bezorgd over de toekomst van het hindoeïsme in India. In 2001 was het percentage hindoes 86% en in 2011 nog 79%. Als er geen actie wordt genomen, worden de hindoes volgens hem op den duur een minderheid in het land. 

India staat op plaats 10 van de Ranglijst Christenvervolging. Die plaats geeft aan dat er sprake is van extreme christenvervolging in het land. 

Bron: Open Doors en Times of India 

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

In Manipur slaan christenen op de vlucht voor geweld 11 maart 2024

Druk op Indiase christenen neemt toe

In sommige Indiase deelstaten neemt de druk op christenen toe. Met valse aantijgingen wordt hun vrijheid om te geloven steeds verder ingeperkt.

Lees meer
Aardbeving in Nepal treft christenen 20 november 2023

Aardbeving in Nepal treft christenen hard

Veel christelijke gezinnen zijn zwaar getroffen door de aardbeving die begin deze maand het westen van Nepal trof. In het district Jajarkot verloor Usha* haar man en leeft nu met haar drie kinderen in de openlucht. Haar huis is beschadigd en er zijn nog veel naschokken. Zeker 157 mensen kwamen om, toen op vrijdag 3 november een zware aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter het […]

Lees meer
Mannen op scooters in India 22 juni 2023

Indiase deelstaat schrapt antibekeringswet

De regering van de Indiase deelstaat Karnataka trekt een omstreden antibekeringswet in. Christelijke groeperingen hebben fel geprotesteerd tegen de wet, die vorig jaar september onder de voormalige, hindoeïstische BJP-regering was aangenomen. De zogeheten Wet op het recht op vrijheid van godsdienst verbood bekering van de ene religie naar de andere als er een verkeerde voorstelling van zaken was gegeven, of als er sprake was van geweld, fraude, omkoping of huwelijk. […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven