India – De Hoge Raad in Delhi heeft een verzoek van de regerende BJP-partij geweigerd om richtlijnen voor een antibekeringswet op te stellen.
Het hoofdstedelijke rechtscollege in India stelt dat religie een persoonlijke zaak is en beschouwt de overgang naar een andere religie als een individuele keus.
Een kerkleider uit Delhi reageert verheugd op deze uitspraak. “Er is veel verzet tegen christelijke bekeringen in India en er zijn anti-bekeringswetten. We zijn God dankbaar dat dit een positief tegengeluid is tegen die ontwikkelingen.”
De Hoge Raad verwierp vrijdag een verzoek om bekeringen in de hoofdstad te reguleren. Hij stelde dat er geen reden is dat een individu toe moet geven aan bedreigingen, intimidatie of verleiding om iets anders te gaan geloven.
Opperrechter D.N. Patel en rechter Shankar vroegen de indiener van het verzoek, Ashwini Kumar Upadhyay, het verzoek in te trekken. Upadhyay is een advocaat en een leider binnen de BJP-partij. Hij onderbouwde zijn verzoek met het argument dat individuen, organisaties en NGO’s vooral op het platteland Indiërs willen bekeren door ‘intimidatie, bedreiging en verleiding met geld’. Hij stelde ook dat er in de afgelopen twintig jaren massale bekeringen tot het christendom hebben plaatsgevonden. Hij en de BJP zijn bezorgd over de toekomst van het hindoeïsme in India. In 2001 was het percentage hindoes 86% en in 2011 nog 79%. Als er geen actie wordt genomen, worden de hindoes volgens hem op den duur een minderheid in het land.
India staat op plaats 10 van de Ranglijst Christenvervolging. Die plaats geeft aan dat er sprake is van extreme christenvervolging in het land.
Bron: Open Doors en Times of India
Inspiratiemail
Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors.