Is de wereld Leah Sharibu vergeten?

Leah Sharibu uit Nigeria

De Nigeriaanse Leah Sharibu was 14 jaar toen ze werd ontvoerd door Boko Haram. Inmiddels is ze 17 en nog steeds is ze zoek. Ze werd samen met 109 andere schoolmeisjes ontvoerd van haar school in de plaats Dapchi, in het noorden van Nigeria. Dat was op 19 februari 2018.

Een maand later konden alle meisjes worden bevrijd, behalve Leah. Als enige christen in de groep weigerde ze haar geloof in Jezus Christus af te zweren.

Enkele maanden later was er contact met de ontvoerders. Ondanks dat ze met de dood werd bedreigd, hield Leah ook toen vast aan haar geloof. De ouders van Leah roepen op tot gebed voor hun dochter, dat de Here Jezus haar zal beschermen en haar hart zal bewaren. Ze hopen vurig op haar vrijlating.

Binnenkort, op 14 mei, viert Leah haar 18e verjaardag. Helaas is er geen signaal dat erop duidt dat ze binnenkort vrij komt. Haar familie en vrienden vragen zich vertwijfeld af of de Nigeriaanse regering en de wereld ‘hun Leah’ is vergeten.

Boko Haram

Helaas is het verhaal van Leah Sharibu geen uitzondering. Veel christenen in Nigeria krijgen te maken met extreme vervolging door Boko Haram. In het afgelopen jaar werden in dit land meer christenen vermoord dan in alle andere landen van de wereld samen: 3530 christenen werden omgebracht vanwege hun geloof. Nigeria kan daarom wel het meest dramatische land op de Ranglijst Christenvervolging 2021 genoemd worden. De toename van extreem geweld tegen christenen in landen ten zuiden van de Sahara is een van de belangrijkste trends in de ranglijst 2021.

Open Doors roept christenen in Nederland en wereldwijd op specifiek te bidden voor de vrijlating van Leah Sharibu. In het geloof dat gebed kracht geeft en een doorbraak zal uitwerken.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Leah Sharibu als 14-jarig meisje (in 2018). 14 mei 2024

‘Ontvoerde Leah Sharibu heeft twee kinderen’

Leah Sharibu lijkt op haar 20e verjaardag vergeten. Sinds haar ontvoering in 2018 is er weinig over haar gehoord. Haar geloof heeft ze niet opgegeven.

Lees meer
Inwoners van Lambram nemen de schade op na de aanval van Boko Haram. 19 maart 2024

Boko Haram doodt vader van vijf kinderen in Kameroen

Aanslagen van Boko Haram jagen de bevolking in Noord-Kameroen schrik aan. Het bloedige geweld blijft echter vrijwel onopgemerkt door de wereldgemeenschap.

Lees meer
Dagelijks leven in een dorp in Centraal Nigeria 8 maart 2024

Honderden schoolkinderen ontvoerd in Nigeria

Twee massa-ontvoeringen binnen een week verbijsteren Nigeria. Ontvoeringen zijn lucratief en christenen voelen zich extra kwetsbaar.

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven