De Nigeriaanse Leah Sharibu was 14 jaar toen ze werd ontvoerd door Boko Haram. Inmiddels is ze 17 en nog steeds is ze zoek. Ze werd samen met 109 andere schoolmeisjes ontvoerd van haar school in de plaats Dapchi, in het noorden van Nigeria. Dat was op 19 februari 2018.

Een maand later konden alle meisjes worden bevrijd, behalve Leah. Als enige christen in de groep weigerde ze haar geloof in Jezus Christus af te zweren.

Enkele maanden later was er contact met de ontvoerders. Ondanks dat ze met de dood werd bedreigd, hield Leah ook toen vast aan haar geloof. De ouders van Leah roepen op tot gebed voor hun dochter, dat de Here Jezus haar zal beschermen en haar hart zal bewaren. Ze hopen vurig op haar vrijlating.

Binnenkort, op 14 mei, viert Leah haar 18e verjaardag. Helaas is er geen signaal dat erop duidt dat ze binnenkort vrij komt. Haar familie en vrienden vragen zich vertwijfeld af of de Nigeriaanse regering en de wereld ‘hun Leah’ is vergeten.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Boko Haram

Helaas is het verhaal van Leah Sharibu geen uitzondering. Veel christenen in Nigeria krijgen te maken met extreme vervolging door Boko Haram. In het afgelopen jaar werden in dit land meer christenen vermoord dan in alle andere landen van de wereld samen: 3530 christenen werden omgebracht vanwege hun geloof. Nigeria kan daarom wel het meest dramatische land op de Ranglijst Christenvervolging 2021 genoemd worden. De toename van extreem geweld tegen christenen in landen ten zuiden van de Sahara is een van de belangrijkste trends in de ranglijst 2021.

Open Doors roept christenen in Nederland en wereldwijd op specifiek te bidden voor de vrijlating van Leah Sharibu. In het geloof dat gebed kracht geeft en een doorbraak zal uitwerken.