Het land van de draak, dat is de officiële betekenis van het land dat wij beter kennen als Bhutan. Christenen hebben in dit land geen bestaansrecht. ‘’Een Bhutanees is een boedhist,’’ aldus de overheid.

De koning en de overheid leggen hier grote nadruk op. Het christendom is volgens hen een gevaarlijke buitenlandse invloed en wordt daarom met argwaan bekeken. Kerken zijn verboden en christenen die toch in het geheim samenkomen, zijn illegaal bezig. Althans, volgens de regels in Bhutan.

Klaas Muurling vertelde op 8 december in de het programma Uitgelicht! Analyse op bij Family7 over de situatie van christenen in dit land.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

De afgelopen weken besteedde Family7 iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgebreid aandacht aan het werk van Open Doors in het televisieprogramma Uitgelicht! Analyse.

Eerdere afleveringen gemist? Via de door Family7 aangemaakte YouTube playlist kijk je eerdere afleveringen uit deze serie eenvoudig terug.

Volgende afleveringen

De laatste uitzending staat gepland op 15 december. Ron van der Spoel zet dan de spotlight op Burkina Faso.