Klaas Muurling vertelt over het land van de draak

Het land van de draak, dat is de officiële betekenis van het land dat wij beter kennen als Bhutan. Christenen hebben in dit land geen bestaansrecht. ‘’Een Bhutanees is een boedhist,’’ aldus de overheid.

De koning en de overheid leggen hier grote nadruk op. Het christendom is volgens hen een gevaarlijke buitenlandse invloed en wordt daarom met argwaan bekeken. Kerken zijn verboden en christenen die toch in het geheim samenkomen, zijn illegaal bezig. Althans, volgens de regels in Bhutan.

Klaas Muurling vertelde op 8 december in de het programma Uitgelicht! Analyse op bij Family7 over de situatie van christenen in dit land.

De afgelopen weken besteedde Family7 iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgebreid aandacht aan het werk van Open Doors in het televisieprogramma Uitgelicht! Analyse.

Eerdere afleveringen gemist? Via de door Family7 aangemaakte YouTube playlist kijk je eerdere afleveringen uit deze serie eenvoudig terug.

Volgende afleveringen

De laatste uitzending staat gepland op 15 december. Ron van der Spoel zet dan de spotlight op Burkina Faso.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Ranglijst 15 januari 2020

Deze landen verschuiven op de Ranglijst Christenvervolging

De top-10 van de Ranglijst Christenvervolging laat weinig veranderingen zien ten opzichte van voorgaande jaren. Noord-Korea blijft nipt op nummer 1 staan en heeft die plek al sinds 2002. Tussen de nummers 11 tot en met 50 vinden enkele opvallende verschuivingen plaats. Een aantal stijgers en dalers op de lijst lichten we uit. Stijgers Sri LankaDit Aziatische land steeg maar liefst zestien plaatsen en staat dit jaar op de 30ste […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven